Vopsele: Vanzarile Fabryo Corporation stagneaza la noua luni

Ziarul Financiar 14.12.2009

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, si-a mentinut vanzarile din primele noua luni la nivelul perioadei similare din 2008, dupa ce a investit circa un milion de euro in campanii de promovare si lansare de produse noi.

"La sfarsitul lunii septembrie suntem la acelasi nivel din 2009, chiar daca piata a scazut puternic, pentru ca am reusit sa castigam cota de piata. In acelasi timp, am reusit sa crestem profitul operational prin optimizarea numarului de produse", explica Aliz Kosza, CEO al Fabryo.

Compania a lansat anul acesta vopseaua Savana cu Teflon pentru baie si bucatarie, care genereaza deja circa 10% din vanzarile Fabryo, dar si o campanie de promovare a brandul Innenweiss, care a majorat vanzarile cu 17% in perioada celor trei luni de desfasurare.

"Deja ne-am atins obiectivul pentru vopseaua cu teflon pentru baie si bucatarie si am ridicat ponderea brandului Savana la 51% in businessul Fabryo. Prin aceste campanii ne-am adresat celor pe care ii intereseaza ce produse folosesc pentru amenajarea locuintei", spune reprezentantul companiei.

Fabryo a mai lansat in prima parte a anului si tencuiala decorativa structurata Savana cu efect Acvastop, care a fost utilizata pentru proiecte de conservare a pa-trimoniului bisericesc, si amorsa Savana cu efect antimucegai.

Compania a inregistrat insa o scadere a vanzarilor de tencuieli cu circa 10-12%, din cauza caderii pietei de termoizolatii. "La noi este un haos national in ceea ce priveste programul de reabilitare, pentru ca nu exista un control strict al lucrarilor. Caietele de sarcini au probleme mari legate de calitatea constructiei si nu se stie cine stabileste etapele constructiei si cine controleaza lucrarile", sustine CEO-ul Fabryo.

Compania detine o unitate de productie de lacuri si vopsele in localitatea Popesti-Leordeni, in care a investit 15 mil. euro. Principalii competitori ai companiei pe piata de lacuri si vopsele sunt Köber Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, düfa Deutek, Atlas Corporation sau Daw Benta din Targu-Mures.