Business Construct

Video ZF Live. Fondator Bilka Steel: Statul încurajează capitalul străin în dauna celui autohton, dar o economie poate deveni independentă doar cu capital local

Autor: Greta Bogdan

13.11.2015, 16:14 2818

Statul încurajează capitalul străin în dauna celui autohton, dar o economie poate deveni independent doar cu capital local, în condiţiile în care firmele străine vin şi pleacă, a spus la ZF Live Horaţiu Ţepeş, fondatorul Bilka Steel.

”Anul trecut am cumpărat platforma Romlag din Braşov. Vrem să concesionăm acum alt teren, lângă Rulmentul, pentru o nouă unitate de producţie, dar lucrurile merg greu, pentru că suntem o firmă românească. Este vorba de terenuri din domeniul public şi am depus în urmă cu un an documentele la AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), dar nu se întâmplă nimic. Este încurajat capitalul străin în dauna celui autohton”.

Proprietarul Bilka Steel este de părere că o economie poate deveni independent doar cu capital autohton pentru că firmele străine vin, pleacă. ”Nu cerem parcuri industriale, ca la Cluj, ci doar să concesionăm un teren. Aşteptăm de un an”.

Compania a cumpărat anul trecut platforma Romlag, pe care a renovat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO