Business Construct

Un pasaj suprateran va lega Şoseaua Nordului cu strada Elena Văcărescu, în Sectorul 1

Un pasaj suprateran va lega Şoseaua Nordului cu strada...

Autor: Laura Buciu

30.07.2023, 12:50 197

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, duminică, faptul că va fi construit un pasaj suprateran care va lega Şoseaua Nordului cu strada Elena Văcărescu. Cele două străzi se află, însă, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor.

Şoseaua Nordului şi strada Elena Văcărescu sunt într-o zonă aflată în plină dezvoltare, unde s-au construit multe birouri şi locuinţe, astfel încât presiunea generată de tranzitarea acestora este din ce în ce mai mare. Acest lucru ar putea duce la un risc major de producere a accidentelor rutiere, mai ales că la ore de vârf, traficul este un adevărat coşmar.

„Soluţia noastră este de a lega cele două artere cu un pasaj, pentru ca creşte mobilitatea urbană şi a fluidiza traficul. Acest pasaj suprateran va face parte din inelul median de circulaţie în zona de nord a Capitalei şi presupune amenajarea carosabilului de circulaţie, trotuare, iluminat public, precum şi devierea/relocarea reţelelor de utilităţi”, spune Clotilde Armand.

Pentru realizarea acestei investiţii, Consiliul Local Sector 1 a aprobat o hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti să-i transmită în administrare Şoseaua Nordului şi Strada Elena Văcărescu pentru construirea unui pasaj suprateran care să lege cele două artere.

În prezent atât Şoseaua Nordului, cât şi strada Elena Văcărescu se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor.

„Finanţarea lucrărilor de construire a pasajului suprateran vrem să o facem din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1 şi/sau din alte fonduri legal constituite”, mai spune Armand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO