Business Construct

Top 5 cei mai mari dezvoltatori de clădiri de birouri din Capitală

Top 5 cei mai mari dezvoltatori de clădiri de birouri...
19.11.2016, 11:43 2721

Cei mai mari cinci dezvoltatori de clădiri de birouri din Capitală au ridicat spaţii de peste 630.000 de metri pătraţi pentru corporatişti, dar investiţiile lor nu se opresc aici. Împreună ei con­tro­lează, potrivit calculelor ZF, un sfert din piaţa de birouri din Bucureşti.

Cel mai mare dezvoltator de bi­ro­uri din Capitală rămâne Global­worth, fondul de investiţii condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Din portofoliul său fac parte peste 180.000 de metri pătraţi deja funcţio­nali, cărora li se vor mai adăuga circa 90.000 de metri pătraţi aflaţi în prezent în construcţie.

Din top mai fac parte britanicii de la Portland Trust, compania româ­nească Genesis Development, polo­nezii de la Global Trade Center şi sue­dezii care controlează Skanska. Lor li se adaugă austriecii care deţin com­pania Immofinanz, dar şi sud-africanii de la NEPI, care deţin în Bucureşti, pe lângă proiectele de birouri, şi două dintre cele mai mari centre comerciale - Promenada şi Mega Mall. Tot pe cele două pieţe - de birouri şi malluri - sunt activi şi se remarcă israelienii de la AFI Europe, care administrează proiectul de birouri AFI Park din Capitală, situat în proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO