Business Construct

Cinci companii şi cinci bănci sunt cei mai mari chiriaşi de pe piaţa de birouri din Capitală. "În ultimii ani, com­paniile au devenit mai preocupate de controlul costurilor şi au mizat pe eficienţă"

Cinci companii şi cinci bănci sunt cei mai mari...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.11.2016, 19:03 991

Piaţa în continuă expansiune a construcţiilor de bi­rouri a urcat vertiginos în acest an. Cu peste 150.000 de metri pătraţi livraţi în primul semestru în Bucureşti şi aproape 300.000 mp gata până la finalul anu­lui, ex­plo­zia pare să continue şi anul viitor. „În pre­zent, pro­centul de ocupare pe piaţa spaţiilor de birouri din Bu­cureşti este de 86%, iar numărul de corporatişti care lu­crează în clădirile moderne din Ca­pitală este de apro­ximativ 300.000“, spune Ramona Ma­rusac, associate director office agency în cadrul departa­men­tului de birouri al firmei de con­sultanţă Colliers Inter­national.

 
Estimarea are la bază un cal­cul în funcţie de suprafaţa medie alocată unui loc de muncă în clă­dirile de birouri moderne, care poate varia, în funcţie de do­me­niul de activitate, de la cinci metri pătraţi la zece metri pătraţi, scrie re­vista Business Construct.
 
„În ultimii ani însă, com­paniile au devenit mai preocupate de controlul costurilor şi au mizat pe eficienţă, ceea ce s-a tradus şi prin utilizarea cât mai bună a spa­ţiilor de birouri. În aceste condiţii, în funcţie de activităţile desfă­şu­rate, unui angajat i se asi­gură până la zece metri pătraţi, faţă de 15 metri pătraţi în urmă cu zece ani“, spune Maria Florea, head of office agency-contractor JLL România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO