Business Construct

Surpriză în nordul Capitalei: One United cumpără de la fostul Immofinanz un teren pe Dimitrie Pompeiu, vizavi de Globalworth, pentru a construi o clădire parte a unui contract-record de 57 milioane de euro

Surpriză în nordul Capitalei: One United cumpără de...

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2023, 13:23 12528

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), companie antreprenorială ale cărei acţiuni sunt incluse în indicele bursier principal BET, prin spv-ul ONE Proiect 17, a semnat la final de iulie pentru achiziţia unui teren de 9.351 mp de la Real Habitation, firmă parte a CPI Property Group şi anterior a Immofinanz, potrivit datelor de la ANCPI.

Terenul este amplasat vizavi de staţia de metrou Pipera şi între proiectele IRIDE al CPI Property Group şi Hermes Business Campus, fiind printre puţinele loturi la stradă rămase libere.

În luna septembrie a acestui an, One United Properties a anunţat semnarea unui contract de închiriere de 57 mil. euro pe 15 ani, începând cu 2026, cu un chiriaş al cărui nume este confidenţial.

În raportul de pe Bursă se menţiona - “Obiectul contractului: închiriere spaţiu de birouri cu o Suprafaţă Închiriabilă Brută de 20.000 mp (inclusiv terase) şi locuri de parcare. Contractul de închiriere este încheiat pentru o dezvoltare viitoare a Companiei. Durata contractului: 15 ani, începând cu 2026”, se arată în raportul publicat la Bursa de Valori. Chiriaş: confidenţial; nu este o entitate afiliată companiei. Proprietar al spaţiului este ONE Proiect 17 (subsidiară a One United Properties).

Acesta este unul dintre cele mai mari contracte pentru spaţii închiriabile semnate vreodată în România, atât ca valoare cât şi ca durată

Referitor la tranzacţie, Mihai Păduroiu, CEO Office Division, One United Properties, declara la final de septembrie 2023 în cadrul celei de-a opta conferinţe ZF Birouri&Rezidenţial 2023 faptul că „Tranzacţia anunţată la Bursă este uşor atipică pentru piaţa din România, dar arată că suntem o destinaţie atractivă şi sunt companii care fac investiţii foarte mari, pe termen lung. Este una dintre cele mai mari tranzacţii din istorie ca valoare pentru Bucureşti şi confirm creşterea încrederii din partea companiilor, care se traduce într-o perioadă contractuală mai mare. Noi concurăm cu polonezii, dar şi cu Portugalia, anumite zone din Spania şi de obicei până acum pierdeam“.

Zona Dimitrie Pompeiu a atras investiţii de miliarde de euro în proiecte de birouri, printre cele mai mari fiind Novo Park, al antreprenorului Liviu Tudor sau IRIDE, deţinut de CPI Property Group dar şi Globalworth.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO