Business Construct

Stiri: Teesland a luat Parcul Industrial A1

Stiri: Teesland a luat Parcul Industrial A1
31.05.2007, 19:57 62

Teeslang IOG, un fond de investitii cu sediul la Londra, a achizitionat in luna mai cu 70 de milioane de euro parcul industrial A1, detinut de compania italiana Cefin Real Estate, aflat in zona km 14 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, in apropierea proiectului Cefin Logistic Park.
"Decizia de a vinde parcul industrial A1 face parte din strategia grupului de a forma parteneriate cu fonduri de investitii pentru dezvoltarea proiectelor noastre. Practic, au fost vandute cladirile existente, construite anul trecut, si s-a semnat si o intelegere, un fel de promisiune, prin care viitoarele hale industriale construite ar putea fi achizitionate tot de Teesland", a declarat Stefano Albarosa, presedintele Cefin Real Estate. In urma vanzarii proiectului, Cefin Real Estate ramane administratorul si dezvoltatorul proiectului. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta Colliers International. Parcul Industrial A1 este dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 35 de hectare si are spatii totale de inchiriat de circa 75.000 mp, potrivit ultimelor date disponibile. Cefin Real Estate a achizitionat anul trecut parcul industrial A1 si a investit circa 34 mil. euro in dezvoltarea sa. Fondurile pentru achizitia si dezvoltarea proiectului au fost obtinute de la banca austriaca Investkredit.
Italienii de la Cefin sunt implicati si in dezvoltarea proiectului Cefin Logistic Park, vandut in 2004 catre Europolis. Fondul de investitii Teesland este listat la Bursa din Londra si a achizitionat in 2004 compania Property Management Plc, care controleaza dezvoltatorul de spatii industriale IOG. Teesland IOG detine fonduri sub administrare de circa 3,2 miliarde de lire sterline (4,7 miliarde de euro) si are 15 birouri in intreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO