Business Construct

Stiri: Saint-Gobain pluseaza in materiale de constructii

Stiri: Saint-Gobain pluseaza in materiale de constructii
31.05.2007, 19:54 26

Grupul francez Saint-Gobain isi va intensifica in urmatorii trei ani investitiile, care vor ajunge la circa 115-145 milioane de euro pe piata locala. Compania a inaugurat recent o fabrica de vata minerala din fibra de sticla la Ploiesti, cu o capacitate anuala de 20.000 de tone, in urma unei investitii de 35 de milioane de euro.
Saint-Gobain Isover Romania, divizia producatoare de produse termoizolatoare, va investi, pana in 2010, alte 40 si 50 milioane euro, pentru a instala la Ploiesti doua noi linii de productie a vatei minerale bazaltice si vatei minerale de sticla.
In plus, Saint-Gobain va investi circa 70-90 milioane de euro pentru construirea la Calarasi a unor unitati pentru productia parbrizelor auto si tratarea termica a geamurilor. Fabrica va fi construita langa unitatea de productie a sticlei plate, finalizata in luna ianuarie a acestui an, cu o investitie de peste 100 milioane euro.
In luna iunie francezii vor inaugura si o fabrica de mortare in localitatea Branesti, langa Bucuresti, in care au investit circa 5-10 milioane de euro.
"Anul acesta am reusit sa transformam piata romaneasca dintr-un importator de produse precum sticla float pentru constructii sau vata minerala din fibra de sticla, intr-un producator important pe piata, precum si un exportator in tarile din Europa de Est. In perioada urmatoare vom continua investitiile pe piata romaneasca, una dintre cele mai dinamice din regiune", a declarat Claude Imauven, vicepresedintele grupului Saint-Gobain. Francezii ar putea realiza anul acesta o cifra de afaceri de circa 250 de milioane de euro pe piata romaneasca, primul an in care functioneaza la capacitate maxima fabricile pe care le detine la Calarasi (productie de sticla float), la Ploiesti (productie de fibra de sticla) si la Turda (fabrica de gips-carton), potrivit reprezentantilor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO