Business Construct

Stiri: Isopan: Am ales Romania pentru pozitia geografica

31.05.2007, 19:58 58

Isopan Romania, filiala a producatorului italian de materiale de constructii Isopan, a finalizat o investitie de 30 milioane euro in constructia unei fabrici de panouri termoizolante in localitatea Popesti-Leordeni. Compania estimeaza ca va inregistra in 2007 o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.
"Fabrica din judetul Ilfov are o capacitate anuala de cinci milioane de metri patrati si am inceput productia in luna martie. Am ales Romania in primul rand datorita pozitiei geografice, deoarece avem doua unitati de productie in Italia si una in Spania si dorim sa ne extindem operatiunile in estul Europei", a declarat Luigi Betti, directorul de export al firmei.
Productia este destinata in principal cladirilor industriale, iar produsele vor fi vandute atat pe piata locala, cat si la export. Constructia fabricii cu o suprafata de 20.000 de metri patrati a inceput anul trecut, pe un teren de 100.000 de metri patrati, cumparat cu un milion de euro, potrivit lui Betti. Pana in prezent, Isopan Romania a importat produse realizate de grup in alte locatii, iar firma are centre de distributie in Brasov, Focsani, Craiova, Cluj-Napoca si Timisoara.
Betti nu a dorit sa precizeze nivelul vanzarilor in 2006, mentionand insa ca firma a vandut panouri totalizand circa 500.000 de metri patrati. Grupul italian produce tabla profilata, panouri termoizolante din poliuretan sau vata minerala, panouri translucide pentru luminatoare, garnituri pentru etansare si elemente de fixare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO