Business Construct

Somaco: riscul de neîncasare a facturilor este ridicat

Somaco: riscul de neîncasare a facturilor este ridicat

Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures, care deţine Somaco: Sunt foarte multe proiecte pe care le refuzăm din cauza riscului foarte mare de neîncasare. Vrem să creştem, dar fără să riscăm mult.

26.04.2012, 00:00 92

Grupul Somaco din domeniul producţiei de materiale de construcţii, controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures, estimează că va înregistra în acest an o creştere a cifrei de afaceri de 10-15%, sub cea de 30% raportată anul trecut. Reprezentanţii companiei spun că refuză unele comenzi întrucât în acest an riscul de neîncasare a facturilor este ridicat.

"Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 21 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. Pentru primele luni din acest an situaţia nu este bună. Din cauza vremii (din luna februarie - n.red.) nu am putut intra pe şantier, însă lista de proiecte pe care o avem pentru acest an arată mai bine decât cea de anul trecut", a declarat Cornel Marian, managing director al Oresa Ventures, care deţine Somaco.

Reprezentantul Oresa spune că activitatea Somaco va fi consolidată în continuare, fiind căutate în vederea preluării companii din acelaşi domeniu, cu focalizare pe principala linie de produse, structuri şi prefabricate.

"Avem contracte pentru dezvoltare de malluri, pentru proiecte de infrastructură, lucrăm cu firme de construcţii precum Strabag sau cu retaileri precum Cora şi Carrefour. Aşteptările noastre sunt mai mari, dar în acest an există riscul foarte mare de neîncasare. Sunt foarte multe proiecte pe care le refuzăm din această cauză. Vrem să creştem, dar fără să riscăm mult", a adăugat Marian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO