Business Construct

Semnal pozitiv din piaţa de outsourcing: Genpact a semnat un contract pe opt ani pentru o clădire de birouri pe Dimitrie Pompeiu

Semnal pozitiv din piaţa de outsourcing: Genpact a...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2024, 11:00 1806

Genpact ocupă în prezent întreaga clădire A, un spaţiu de peste 29.000 mp. Compania este un jucător dominant în proiectul Hermes Business Campus, format din trei clădiri, cu o suprafaţă totală de 75.000 mp, fiind chiriaşul ancoră.

Genpact România, furnizor de servicii de outsourcing american fondat în India în 1997 care acum are sediul central în New York, cu peste 3.000 de angajaţi şi afaceri de peste 128,2 mil. euro în 2022 la nivel local, a semnat pentru 30.000 mp de birouri, reprezentând întreaga clădire A din cadrul proiectului Hermes Business Campus din Dimitrie Pompeiu, cumpărat în 2021 de maghiarii de la Adventum.

 

Durata contractului este de opt ani

Astfel, dacă se ia în calcul o chirie medie de 15 euro/mp/lună, valoarea contractului depăşeşte pragul de 45 mil. euro. Noul contract reprezintă o reînnoire a acordului pentru birourile din Hermes Business Campus, dar vine într-o perioadă în care multe companii din IT şi outsourcing reduc suprafeţele contractate. În cadrul tranzacţiei, cei de la Adventum au fost consiliaţi de Griffes, iar cei de la Genpact de catre CBRE. „Continuarea parteneriatului cu Adventum reconfirmă angajamentul nostru de a continua investiţiile şi creşterea în România. Oamenii noştri sunt în centrul tuturor acţiunilor Genpact, aşa încât dorim să le oferim un spaţiu de lucru care să stimuleze creativitatea şi inovaţia, creând în acelaşi timp valoare pentru piaţa românească şi pentru clienţii noştri“, a declarat Alexandru Stoenescu, country leader pentru Genpact România şi Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO