Business Construct

Selena ia in calcul constructia unei fabrici

29.05.2008, 21:06 27

Compania poloneza producatoare de materiale de constructii Selena FM ar putea sa investeasca pana la 15 milioane de euro intr-o fabrica pe piata locala.
"Romania este luata in calcul, alaturi de Rusia, pentru deschiderea unei unitati de productie in urma unui achizitii, joint-venture sau a unui proiect greenfield", a declarat Dorin Spataru, administratorul Selena Romania, subsidiara romaneasca a companiei poloneze. Investitia in constructia unei fabrici de la zero ar putea costa 10-15 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Fabrica nu va produce spuma poliuretanica, produsul de baza al Selena. Cel mai probabil, productia va fi orientata in directia adezivilor tip pasta, utilizati pentru pardoseli.
O decizie privind constructia fabricii va fi luata in urmatorii doi ani, a spus Spataru. Pentru aceasta perioada, grupul Selena si-a planificat investitii de 62-80 de milioane de euro, bani destinati atat extinderii capacitatilor de productie la nivel mondial, cat si achizitiei sau constructiei de noi fabrici.
Din suma destinata investitiilor, 47 de milioane de euro au provenit din listarea companiei poloneze la bursa din Varsovia prin intermediul unui IPO, in vreme ce restul investitiei bugetate pentru urmatorii doi ani va fi acoperita din credite sau surse proprii.
Recent, grupul Selena a achizitionat 85% din producatorul turc de spuma poliuretanica Polyfoam Yalitim Sanayi ve Tic Ltd, pentru circa 0,9 milioane de euro.
In 2007, Selena Romania a realizat o cifra de afaceri de 19,5 milioane de lei. Pentru anul trecut, producatorul de spume poliuretantice mizeaza pe afaceri de 25 de milioane de lei , cu 28% mai mare decat in 2007.
Pe segementul spumelor poliurtanice, principalii competitori din Romania ai Selena sunt Den Braven, Henkel si Sudan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO