Business Construct

Românii încep să conteze pe piaţa de real estate: de când fraţii Pavăl au ieşit la cumpărături de birouri, cota investitorilor locali a urcat la două cifre în ultimii cinci ani

Românii încep să conteze pe piaţa de real estate: de...

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2023, 10:00 658

Investitorii locali au fost cei mai activi pe piaţa tranzacţiilor cu active imobiliare în ultimii 5 ani, cu achiziţii de peste 1,1 mld. Euro Pavăl Holding a parafat anul trecut cea mai mare tranzacţie cu birouri, de 377 mil. euro.

Fraţii Pavăl au pus în ultimii cinci ani antreprenoriatul românesc în topul celor mai mari investitori datorită achiziţiilor realizate – de la birourile The Bridge în 2018, contra su­mei de 200 mil. euro, la portofoliul de birouri al CA Immo cu 377 mil euro în 2022.

În total, toţi investitorii români au rea­lizat în ultimii 5 ani achiziţii de proprietăţi imo­bili­are cu o valoare de 1,1 miliarde de euro, repre­zen­tând 28% din volumul tran­zacţionat în a­cest interval, devenind cei mai activi cumpără­tori de active generatoare de venituri din Ro­mânia, arată datele compa­niei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO