Business Construct

Rezultate: Savana urca cu 21% vanzarile Fabryo

Rezultate: Savana urca cu 21% vanzarile Fabryo
16.12.2008, 15:15 76

Producatorul de vopsele Fabryo Corporation, controlat de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere de 21% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa in scadere fata de ritmul de 26% inregistrat in primele sase luni.
"A fost si este un an dificil si dens, in care, in pofida factorilor externi negativi, am reusit sa crestem sustinut prin marketing, inovatie si creativitate si printr-o strategie adaptata conditiilor de piata", explica Aliz Kosza, CEO al Fabryo Corporation. Compania si-a majorat cu 13,6% cota de piata pe segmentul de retail al vopselelor decorative, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare MEMRB.
Principalul motor de crestere al vanzarilor Fabryo a fost vopseaua super-lavabila Savana cu teflon, care a crescut in primele noua luni cu 58% fata de perioada similara a anului trecut, situatie care a condus la dublarea cotei de piata intr-un an.
Celelalte marci ale Fabryo, Innenweiss (vopsea lavabila) si Rost Satin (email) au realizat vanzari in crestere cu 7,4%, respectiv 26,4%, potrivit studiului MEMRB. Lacurile au luat si ele un avans de 28%.
Per total, compania a mentinut ritmul de crestere valorica de 45% pe segmentul vopselelor lavabile si a crescut cu 70% pe segmentul tencuielilor decorative.
Rezultatele sunt datorate in primul rand instalarii a inca 70 de masini de colorat in piata, precum si mixerelor speciale pentru colorarea tencuielilor, la aceleasi puncte de vanzare partenere. Intensificarea activitatii in cadrul diviziei B2B a contribuit si ea la cresterea cifrei de afaceri a companiei.
Fabryo, care este detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures si familia Guzu, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 42 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2006. Compania, care detine marcile Savana, Innenweiss, Rost,Guzu si Ekonomic, a finalizat anul trecut o investitie de 15 mil. euro intr-o fabrica de lacuri si vopsele in Popesti-Leordeni.
Producatorul de lacuri si vopsele a fost infiintat in anul 1994 de omul de afaceri Daniel Guzu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO