Business Construct

Cum pune infrastructura investiţii pe hartă: Knauf construieşte la Târgu-Mureş pentru că are A3, CTP merge în Popeşti-Leordeni pentru A0 şi forţa de muncă şi Brăila atrage producătorul ceh Tesla pentru că are pod peste Dunăre şi pasaj la Drajna

Florin Spătaru, ministrul  economiei în guvernul Ciucă: Ministerul Transporturilor, în baza masterplanului, a semnat contracte de infrastructură de peste 10 mld. euro şi aceste proiecte duc la dezvoltarea investiţiilor la nivel naţional.

Florin Spătaru, ministrul economiei în guvernul Ciucă: Ministerul Transporturilor, în baza masterplanului, a semnat contracte de infrastructură de peste 10 mld. euro şi aceste proiecte duc la dezvoltarea investiţiilor la nivel naţional.

Autor: Bogdan Alecu

23.06.2023, 17:00 255

Investiţiile în proiecte de infrastructură cu impact real asupra mediului economic au dus la atragerea de noi unităţi de producţie în zone până acum ocolite din cauza costurilor logistice. După kilometrul 23 de pe A1, Popeşti-Leordeni se pregăteşte să devină un nou pol logistic regional.

Construcţia de proiecte noi de infrastructură cu impact puternic asupra transportului de mărfuri precum podul peste Dunăre de la Brăila, care deschide o nouă rută de transport sau pasajul cu drum expres de la Drajna, care elimină riscul ca un camion să piardă una-două ore blocat la trecerea căii ferate, dar şi A0 şi sensul giratoriu suspendat de la Popeşti-Leordeni, a atras noi proiecte de investiţii în zone până acum ocolite de investitori.

„Ministerul Transporturilor, în baza masterplanului, a semnat contracte de infrastructură de peste 10 mld. euro şi aceste proiecte duc la dezvoltarea investi­ţiilor la nivel naţional. Avem discuţii cu ministrul transporturilor, inclusiv în domeniul naval pentru realizarea platfor­mei multimodale de la Galaţi pentru a putea furniza aceste produse – nu e suficient să producem, ci trebuie să asigurăm şi logistica necesară“, a explicat în cadrul conferinţei ZF Reindustrializarea României ministrul de atunci al economiei, Florin Spătaru, în guvernul Ciucă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO