Business Construct

Producătorul de mobilier tapiţat MobilaDalin, controlat de famila Cotoi din Reghin, a ajuns la afaceri de peste 53 mil. lei

Producătorul de mobilier tapiţat MobilaDalin, controlat...

Autor: Laurentiu Cotu

14.06.2023, 16:15 144

Producătorul de mobilier tapiţat MobilaDalin din Reghin, judeţul Mureş, o afacere românească fondată de familia Cotoi în urmă cu 27 de ani, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 53,2 mil. lei (10,8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 5 mil. lei (1 mil. euro), mai mult cu 83% faţă de anul anterior, când MobilaDalin a avut un câştig net de 2,7 mil. lei (558.000 de euro), conform datelor publice.

MobilaDalin a ajuns în 2022 la un număr mediu de 244 de angajaţi.

Fabrica de mobilă din Reghin produce diverse canapele, fotolii şi scaune, care sunt vândute apoi în magazinele proprii şi ale partenerilor, cât şi la export. Produsele MobilaDalin sunt comercializate în aproximativ 150 de magazine din România, Ungaria şi Republica Moldova, potrivit site-ului companiei. MobilaDalin se aprovizionează cu lemn şi burete din România, în timp ce stofele sunt cumpărate din Italia, Spania, Germania, Belgia, Polonia şi Turcia, potrivit unor informaţii transmise anterior de producătorul de mobilier din Reghin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO