Business Construct

Poiana Braşov atrage o investiţie de 70 mil. euro într-un hotel de 5 stele din partea unui dezvoltator de rezidenţial din Capitală

Poiana Braşov atrage o investiţie de 70 mil. euro...

Autor: Bogdan Alecu

09.08.2023, 10:43 6602

Compania de dezvoltare imobiliară Rock Development Holding va investi 70 de milioane de euro în dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov. Noul proiect de lux va fi format dintr-un hotel cu 120 de camere şi un aparthotel cu 75 de unităţi rezidenţiale.

”Vom dezvolta un proiect turistic de referinţă, care va pune România pe harta destinaţiilor montane de cinci stele din regiune şi nu numai. Vom deschide astfel o nouă linie de business pentru Rock Holding, bazându-ne pe experienţa celor mai buni manageri şi consultanţi din domeniu şi având încredere în potenţialul de dezvoltare al staţiunii Poiana Braşov, care are toate premisele pentru a deveni în următorii ani una dintre cele mai importante destinaţii montane din Europa Centrală şi de Est. Investiţia este una semnificativă, fiind vorba de un proiect amplu, cu aproape 200 de unităţi la standarde internaţionale, şi ne dorim ca întreg complexul turistic să fie administrat de un operator hotelier de top la nivel mondial”, a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding.

Rock Development Holding a investit până în prezent peste 53 mil. euro în dezvoltarea Politehnica Park Residence şi Avrig Park Residence, două proiecte de referinţă pentru zonele Grozăveşti – Politehnică şi Bucur Obor, cu un total de 800 de apartamente. Compania dezvoltă în prezent faza a doua a Avrig Park Residence, cu 222 de apartamente, în urma unei investiţii estimate la 23 de milioane de euro.

Noul proiect va include şi toate facilităţile specifice unui complex turistic de cinci stele, inclusiv mai multe restaurante şi un centru SPA la standarde internaţionale. Proiectul a îndeplinit şi parcurs toate formalităţile urbanistice, construcţia urmând a demara în perioada următoare. Noul proiect de cinci stele luxury, conform clasificărilor internaţionale, este amplasat în zona centrală a staţiunii Poiana Braşov.

Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă, un fost bancher cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa bancară locală, ex CEO al UniCredit Leasing, cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi din industria ospitalităţii, cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa de profil, de la management hotelier la realizarea de studii de piaţă, selecţie de operatori hotelieri sau strategie de dezvoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO