Business Construct

Pasaje rutiere de 1,2 mld. euro in Capitala

Pasaje rutiere de 1,2 mld. euro in Capitala
25.10.2007, 14:30 26

Municipalitatea va investi, in urmatorii doi ani, peste 1,2 miliarde de euro pentru construirea unor pasaje rutiere - supraterane si subterane -, proiecte care vor duce la fluidizarea traficului in Capitala, potrivit primarului general, Adriean Videanu.
Astfel, in Bucuresti vor fi construite, in urmatorii doi-trei ani, 14 pasaje rutiere supraterane si subterane.
"Municipalitatea are bani pentru aceste proiecte, deoarece aceste investitii sunt prevazute intr-o proiectie multianuala. Bucurestiul are un grad de indatorare de numai opt la suta. Este nivelul cel mai mare pe urmatorii 15 ani. Deci Primaria are capacitate de a se imprumuta, iar veniturile municipalitatii cresc in fiecare an, pentru ca sectorul privat cunoaste o dezvoltare de la un an la altul, iar acest lucru inseamna taxe si impozite", a explicat Videanu.
Printre proiectele care vor incepe anul viitor, primarul general a amintit de strapungerile Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Pitesti si Prelungirea Ghencea- Domnesti. Printre proiectele de fluidizare a traficului se numara si pasajul subteran de la Grozavesti (amenajat pe soseaua Grozavesti, in continuarea pasajului Basarab, care va avea o intrare in zona Piata Leului, va traversa zona Academiei Militare si va iesi in zona intersectiei Calea 13 Septembrie cu Tudor Vladimirescu), pasajul Nordului (in zona Baneasa) si cele de la Piata Sudului si Razoare.
"Pasajul de la Razoare este o investitie complexa, aflata deja in faza de adjudecare. Licitatia a avut loc, iar desemnarea castigatorului va fi anuntata curand de comisia de licitatie. Pasajul va fi construit pe doua niveluri: unul va face legatura intre Drumul Taberei si Eroilor, iar altul intre fosta Trafic Greu si Pasajul Basarab. Este o investitie necesara, deoarece intersectia Razoare, de fapt "stramtoarea Razoare", este cea mai vulnerabila zona din punctul de vedere al traficului. Practic, intersectia blocheaza accesul spre oras a cel putin o suta de mii de bucuresteni, adica cei care locuiesc in cartierul Drumul Taberei - Ghencea", a mai spus Videanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO