Business Construct

Pasaj de 4,6 mil. euro la TOM Constanţa

27.04.2011, 23:08 58

Accesul în centrul comercial TOM din Constanţa, deţinut de firmafranceză Catinvest, ar urma să fie realizat de la sfârşitul acestuian printr-un pasaj subteran care va fi construit pe sub DrumulNaţional 2A, principala cale de legătură între Constanţa şiOvidiu.

Lucrările la acest proiect au fost începute la 1 aprilie, iarvaloarea investiţiei este estimată la 4,59 milioane de euro.

"Investiţia privată se ridică la o valoare de 4,59 milioane deeuro (...). Pasajul subteran, împreună cu cele patru benzi în plus,vor fi conectate cu viitoarea centură a oraşului", au anunţatreprezentanţii centrului comercial.

Investiţia în acest pasaj va facilita accesul auto în parcareacentrului comercial, în condiţiile în care clienţii care vin înprezent dinspre centrul Constanţei trebuie să aştepte la semaforpentru a putea vira la stânga spre TOM, proiect care cuprinde înprezent un hipermarket Carrefour, o unitate Bricostore şi o galeriecomercială cu Media Galaxy, Intersport sau Marks & Spencer.

Această investiţie va fi realizată şi în contextul în careConstanţa este pe cale să devină un oraş extrem de aglomerat pesegmentul centrelor comerciale.

În prezent, pe lângă centrul comercial TOM, în Constanţa maisunt funcţionale şi mallul City Park, lângă parcul Tăbăcăriei,precum şi proiectul Tomis, din zona centrală a oraşului.

În toamna acestui an însă austriecii de la Immofinanz vorfinaliza un alt mall în oraş, Maritimo, care vine cu retaileriputernici, precum Auchan, Zara, C&A sau New Yorker, în timp cefrancezii de la Cora au început de asemenea construcţia unui mallîn Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO