Business Construct

Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate: Vânzările au scăzut cu 20-30% în perioada verii, dar începând cu luna august deja am început să simţim o creştere

ZF BIROURI ŞI REZIDENŢIAL ’22

Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real...

Autor: Mircea Nica

29.09.2022, 10:37 255

Vânzările au înregistrat o scădere cu 20-30% pe perioada verii, dar începând cu luna august deja a început să se simtă o creştere, a spus Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate, în cadrul Conferinţei ZF BIROURI ŞI REZIDENŢIAL ’22.

„Chiar dacă vedem o scădere a vânzărilor şi o reticenţă a oamenilor, având în vedere că preţurile cresc foarte mult şi repede şi pentru că avem şi cota de TVA care se modifică anul viitor, vedem totuşi că oamenii îşi doresc să cumpere anul acesta. Deci nu văd o scădere a vânzărilor anul acesta, poate doar anul viitor vom avea o perioadă de acomodare”, susţine Oana Popescu.

Ea a mai adăugat că a căutat soluţii pentru a nu resimţi impactul din ultima perioadă atât de puternic, iar în cadrul proiectului cu Nepi Rockcastle în vulcan Rezidence a adoptat un avans de 5% care a funcţionat şi piaţa a reacţionat mult peste aşteptări.

„Datele arată foarte bine. Noi am căutat soluţii să nu resimţim impactul din ultimul timp atât de puternic. Avem un proiect al Nepi Rockcastel în Vulcan Rezidence unde am adoptat un avans de 5% care a funcţionat foarte bine. Piaţa a reacţionat mult peste aşteptări, iar impactul scăderii vânzărilor s-a redus considerabil. Avem proiectul din Timişoara al dezvoltatorului Novum, care dă rezultate foarte bune. Clientul este speriat că în ziua de astăzi se acordă credite foarte greu. Atunci are o relaxare pentru că noi nefiind o instituţie financiară avem o relaxare în acordarea creditului.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO