Business Construct

Oana Diaconescu, IULIUS: Noul proiect mixed-use din Cluj-Napoca va fi operaţional la trei ani de la obţinerea PUZ-ului

Videoconferinţa ZF Malluri & Centre Comerciale `23

Oana Diaconescu, IULIUS: Noul proiect mixed-use din...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2023, 11:55 418

Grupul IULIUS pregăteşte la Cluj-Napoca un proiect mixed-use de peste jumătate de miliard de euro pe fosta platformă Carbochim, iar proiectul va fi operaţional la aproximativ trei ani de când dezvoltatorul va reuşi să obţină PUZ-ul, după cum a explicat Oana Diaconescu, head of leasing IULIUS în videoconferinţa videoconferinţa ZF Malluri & Centre Comerciale `23.

„Acum avem toată atenţia concentrată spre dezvoltarea mixed-use, noul proiect anunţat pentru oraşul Cluj-Napoca, un proiect care trebuie să seteze din nou standardele atât în materie de concept, cât şi în materie de retail. Acolo, pe lângă faptul că vom avea cea mai mare suprafaţă de retail din România, peste 113.000 mp, venim cu concepte noi, ne concentrăm bineînţeles pe parc, pe grădini urbane, pentru că acestea au devenit deja o semnătură a grupului IULIUS în toate proiectele noastre”.

Proiectul din Cluj-Napoca va însemna o suprafaţă de peste 5 hectare de spaţii verzi, cu zone de promenadă pe malul Someşului, iar grupul a adus deja câteva sute de arbori care se află în proces de aclimatizare.

„Dorim să ne concentrăm foarte mult ca adresabilitate pe zona de familii cu copii. Acesta fiind un proiect regional, ne dorim şi vom veni în atenţia publicului cu propuneri inedite de petrecere a timpului liber în familie şi ne axăm foarte mult pe zona culturală, Clujul fiind un oraş extrem de efervescent în această zonă. Vom veni cu ancore în proiect în acest sens. De exemplu, vom aduce în prim plan o librărie fanion, cu o suprafaţă foarte generoase şi un design spectaculos. Venim cu ancore de entertainment care se adresează întregii familii”.

Alte declaraţii:

  • Suntem în ultima etapă de obţinere a PUZ-ului pentru proiectul din Cluj-Napoca şi estimăm că va fi operaţional la aproximativ trei ani de la obţinerea PUZ-ului.
  • Ne concentrăm pe aducerea acestor ancore în premieră chiar şi pentru noi, pentru că nu le aveam în celelalte proiecte, care să se adreseze familiilor cu copii şi care să ancoreze foarte bine şi zona culturală. Pentru că acest proiect mixed-use din Cluj va face arte din viaţa comunităţii pe mai multe paliere, inclusiv pe zona culturală.
  • Mallurile au un impact semnificativ din punct de vedere al economiei şi impactul este pe foarte multe paliere, pornind de la sume semnificative care sunt direcţionate în bugetele locale şi de stat prin taxe şi impozite şi ajungând până la miile de locuri de muncă create. Numai proiectele IULIUS au generat până acum direct şi indirect peste 35.000 de locuri de muncă, din care 25.000 sunt în cele 15 clădiri de birouri construite de compania IULIUS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO