Business Construct

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu a finalizat 80% din centura Oradiei, investiţie de 36 mil. euro

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu a finalizat...

Autor: Laurentiu Cotu

25.01.2024, 00:05 2392

Construcţii Erbaşu, una dintre cele mai mari com­panii de construcţii din România, controlată de antrepre­norul local Cristian Erbaşu, în asociere cu Vahostav-SK Bratislava (Slovacia) - sucursala Oradea, Drumuri Orăşeneşti şi Procons Group (ambele din Oradea), au finalizat în prezent 80% din lucrările la drumul de legătură dintre municipiul Oradea şi localitatea Sânmartin, investiţie de 177,2 mil. lei (36 mil. euro), inclusiv TVA. Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar finanţarea obiectivului se face din fonduri externe neram­bur­sabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Drumul de legătură dintre municipiul Oradea şi comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km şi bretele de legătură cu DN76 şi localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Traseul porneşte de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, şi continuă de-a lungul pârâului Peţa, spre Băile 1 Mai. Ocoleşte Băile Felix şi revine în DN 76 la ieşirea din staţiune spre Beiuş, înainte de a vira spre localitatea Cordău. Platforma drumului va avea o lăţime de 10 metri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO