Business Construct

Mihaela Petruescu, C&W Echinox: Când vorbim de productivitate nu mai facem conexiunea cu a fi prezent fizic într-un spaţiu, ci este legată de alţi factori şi de alţi indicatori. Dacă vorbim de prezenţa la birou este foarte important să ai zone în care să poţi să lucrezi individual sau să poţi să lucrezi în colaborare cu alţi colegi, în spaţii optime

ZF Tendinţe în Piaţa de Birouri 2024

Mihaela Petruescu, C&W Echinox: Când vorbim de...

Autor: Mircea Nica

26.03.2024, 14:38 72
 

Productivitatea nu se mai raportează strict la prezenţa fizică de la birou, ci a ajuns să fie legată de alţi factori şi indicatori, ceea ce înseamnă că şi prezenţa la birou a căpătat o altă valenţă pentru a asigura productivitatea.

“Înainte de pandemie productivitatea nu era legată decât de prezenţa fizică la birou. În momentul de faţă când vorbim de productivitate nu mai facem conexiunea cu a fi prezent fizic într-un spaţiu, ci este legată de alţi factori şi de alţi indicatori. Dacă vorbim de prezenţa la birou este foarte important să ai zone în care să poţi să lucrezi individual sau să poţi să lucrezi în colaborare cu alţi colegi, în spaţii optime. Dacă vorbim de remote working, cred că poţi fi la fel de productiv şi dacă lucrezi de acasă şi dacă lucrezi de oriunde altundeva. Acest lucru ar fi un beneficiu al faptului că a trecut o pandemie peste noi şi ne-am schimbat modul de a gândi”, a explicat Mihaela Petruescu, Partner Asset Management, C&W Echinox, în cadrul Conferinţei ZF Tendinţe în Piaţa de Birouri 2024.

Ce a mai spus Mihaela Petruescu, Partner Asset Management, C&W Echinox

Am parcurs o perioadă foarte interesantă şi pentru unii dintre noi fără precedent. În ceea ce priveşte piaţa de real estate, cu precădere cea de birouri a avut o modificare şi o schimbare. În primul rând din perspectiva comportamentului. Am fost cumva nevoiţi să ne supunem noilor cerinţe de lucru şi să ne adaptăm şi noi ca organizaţie şi proprietarii în acelaşi timp. Au fost şi lucruri benefice. În momentul de faţă suntem în punctul în care beneficiem de lucrurile care au fost aduse de pandemie

Proprietarii şi chiriaşii ne cer multe lucruri în egală măsură. Atunci când vorbim de proprietari, aceştia îşi doresc ca clădirile pe care noi le gestionăm şi de care ne ocupăm să fie la maximul de valoare pe care o pot avea pe piaţă pentru că în afară de faptul că avem grijă de bugetele operaţionale şi investiţionale care sunt în proprietăţi, la finalul zilei valoarea acelei proprietăţi este important să fie la nivel maxim. Chiriaşii în acelaşi timp ne cer lucruri, mă refer la companii şi utilizatorul final.

Dacă mă duc la utilizatorul final, la angajat, în momentul de faţă are foarte multe aşteptări de la o clădire şi de la oamenii care sunt în clădire. În primul rând interacţiunea umană este foarte importantă şi dacă mă refer strict la cerinţă este important cum răspunzi la o cerinţă, cât de repede răspunzi la o cerinţă. Acesta este un indicator pe care companiile îlm iau în considerare.

În acelaşi timp îşi doresc de la noi să creăm comunităţi. Acesta este un pariu pe care noi am cerzut chiar înainte de pandemie. Am demarat în 2018-2019 programe pentru angajaţi în care să le facem viaţa la birou cât mai plăcută. Personal cred mai mult în echilibru decât în acel concept de work life balance.

Pe zona de comunităţi post-pandemie, când am reluat aceste acţiuni am creat foarte multe programe pentru angajaţi. Oamenii îşi doreau în momentul în care vin la birou să paotă să acceseze şi să poată să beneficieze şi de alte tipuri de acţiuni şi activităţi care la finalul zilei contribui la productivitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO