Business Construct

Mallurile lunii octombrie: Galleria Arad şi Maritimo Constanţa

Galleria Arad

Mallurile lunii octombrie: Galleria Arad şi Maritimo Constanţa

25.08.2011, 00:03 1625

Două dintre cele mai mari malluri anunţate pentru toamna acestui an, Galleria Arad şi Maritimo Constanţa, vor fi deschise în 6 octombrie, respectiv 28 octombrie, în urma unor investiţii cumulate de aproape 200 de milioane de euro.

Primii care s-au anunţat pentru luna octombrie au fost austriecii de la Immofinanz, care vor finaliza investiţia de peste 100 de milioane de euro din Constanţa la finalul lunii, mallul Maritimo având un grad de închiriere de 85%.

"Proiectul include Auchan, care nu va fi chiriaş, ci va achiziţiona spaţiul pentru hipermarket", au menţionat reprezentanţii Immofinanz ancora de food.

Maritimo Shopping Center va găzdui peste 130 de magazine, o zonă de restaurante, facilităţi pentru petrecerea timpului liber şi distracţii, un cinematograf multiplex cu opt săli, un centru de fitness, squash şi biliard, iar printre chiriaşii centrului se numără grupul Inditex, cu mărcile Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho şi Massimo Dutti, dar şi H&M, C&A şi New Yorker.

În plus, Immofinanz a încheiat de curând un acord cu Peek&Cloppenburg, care va deschide al doilea magazin din România în primăvara anului 2012, pe o suprafaţă de 2.600 de metri pătraţi.

Portofoliul Immofinanz în România include 50 de proprietăţi, printre care şi alte patru centre comerciale - Polus Cluj, Euromall Piteşti, Armonia Arad şi Gold Plaza Baia Mare.

Pe de altă parte, grupul israelian Globe Trade Center (GTC), condus la Bucureşti de către Shimon Galon, va deschide în 6 octombrie cel de-al patrulea mall de pe plan local al companiei, la Arad.

Proiectul va funcţiona sub brandul Galleria, la fel ca mallurile construite de GTC la Suceava, Buzău şi Piatra-Neamţ, şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Cora, Altex, Cinema City şi grupul spaniol Inditex, care va deschide magazine Zara, Bershka şi Pull and Bear.

Galleria Arad va fi cea mai mare investiţie într-un proiect comercial realizată de către GTC, circa 70 de milioane de euro, finanţată de BERD, în condiţiile în care primele trei proiecte realizate de companie au avut un buget de investiţii de 20-25 de milioane de euro fiecare.

Galleria Arad se află pe calea Aurel Vlaicu, artera prin care se face legătura din centrul oraşului către Vama Nădlac, dar pe care se mai află două proiecte de mari dimensiuni - mallul Atrium Center, mai aproape de centru, respectiv parcul comercial Armonia Arad, la ieşirea din oraş. Cu toate acestea, GTC a închiriat circa 90% din spaţiile viitorului mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO