Business Construct

Mallul Sun Plaza din Berceni a raportat afaceri de 15,9 milioane de euro, în creştere cu 2,5%

Centrul comercial are o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi

Centrul comercial are o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi

Autor: Cristi Moga

17.07.2014, 00:05 278
Firma Societatea de Dezvoltare Co­mer­cială Sudului, în portofoliul căreia se află mallul Sun Plaza din cartierul bucureştean Berceni, a înregistrat o cifră de afaceri de 15,9 mil. euro anul trecut, în creştere cu 2,5%, rezultat prin care proiectul grupului austriac S Immo îşi consolidează a treia poziţie în topul mallurilor din Bucureşti.
 
Bilanţul depus pe site-ul Ministerului de Finanţe mai arată că firma care operează mallul s-a apropiat de break-even, înregis­trând o pierdere netă de doar 0,4 mil. euro, după un rezultat negativ de 16,8 milioane de euro în 2012.
 
Rezultatele mai bune au fost realizate în contextul în care Sun Plaza a înregistrat anul trecut un nou record de vizitatori, mallul din Piaţa Sudului fiind tranzitat în 2013 de 12,1 milioane de persoane (medie zilnică de 33.000 de vizitatori), potrivit in­for­maţiilor transmise de reprezentanţii S Immo la începutul anului. Totodată, din toamna anului trecut, administrarea Sun Plaza a fost preluată de o echipă a firmei de consul­tanţă CBRE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO