Business Construct

Mai aproape de metrou şi mall: eMag ia în calcul mutarea birourilor din Swan în Globalworth Square

Mai aproape de metrou şi mall: eMag ia în calcul...

Autor: Bogdan Alecu

07.04.2023, 14:09 4642

eMag discută cu Globalworth închirierea a 10.000 mp de birouri în proiectul Globalworth Square din proximitatea Barbu Văcărescu, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Odată cu mutarea, eMag părăseşte astfel proiectul Swan din Pipera Nord unde are 20.000 mp de birouri contractate. Acesta ar fi cel mai mare contract de relocare din acest an, dar şi unul care vizează reducerea spaţiului de lucru având în vedere trendul de mod de lucru hibrid, atât de acasă cât şi de la birou. Mai mult, eMag pleacă dintr-o zonă care nu are metrou dar este deservită de un transport cu mini-autocare, spre una cu metrou şi care are şi mallul Promenada în proximitate.

În Globalworth Square şi-au mutat birourile cu un an în urmă compania de curierat Sameday, deţinută în proporţie de 80% de eMag, care a închiriat în februarie 2022 o suprafaţă de circa 4360 mp în clădirea Globalworth Square, pentru o perioadă de 5 ani.

Clădirea face parte din Globalworth District, în partea de nord a Capitalei. Globalworth Square are o suprafaţă închiriabilă totală de 29.000 mp, repartizată pe 3 nivele subterane, parter şi 15 etaje superioare, plus 1 nivel tech, cu un plan tipic de 2.130 mp.

Tot din Pipera Nord ia în calcul să mute birourile şi Coca-Cola HBC, cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare. Compania analizează relocarea birourilor sale din Global City Business Park, deţinută de grecii de la Global Finance, în clădirea Globalworth Campus, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Coca-Cola HBC are închiriat în Global City circa 6.000 mp de birouri, iar suprafaţa pe care ar putea să o contracteze în Globalworth Campus ar fi una similară, potrivit surselor citate. Reprezentanţii Coca-Cola HBC nu au oferit niciun comentariu pe această temă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO