Business Construct

Macon Deva, plus de 34%

25.10.2007, 14:33 35

Producatorul de materiale de constructii Macon din Deva, companie preluata anul trecut de catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de peste 16,6 mil. euro, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Principalul factor de majorare a vanzarilor companiei hunedorene a fost ritmul alert de dezvoltare a pietei imobiliare, potrivit reprezentantilor companiei.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri in prima jumatate a acestui an se datoreaza in principal majorarii cererii de pe piata materialelor de constructii, investitiilor straine derulate in ultimul timp in Romania, dar si cresterii nivelului de trai al populatiei", a declarat Marius Marin, manager general al companiei Macon.
Bugetul de investitii al companiei hunedorene in acest an este de 5 mil. euro, in vederea dezvoltarii capacitatilor de productie, modernizarii si automatizarii echipamentelor de lucru, investitiile principale derulandu-se in cadrul sectoarelor de BCA si prefabricate. Potrivit reprezentantilor Macon, cifra de afaceri estimata pentru acest an va ajunge la 38 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2006.
Compania Macon, infiintata in anul 1992, a fost preluata in 2006 de catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, pentru circa 35 mil. euro. Enterprise Investors intentioneaza sa reinvesteasca profiturile obtinute la Deva in dezvoltarea afacerii si sa aloce bani pentru eventuale achizitii ale Macon in sectorul de profil. Polonezii doresc o listare a Macon pe Bursa pana in 2009, dupa ce fondurile de pensii vor deveni active pe piata.
Macon desfasoara activitati de productie a materialelor de constructii, BCA (beton celular autoclavizat), cahle de teracota, produse termo si fonoizolatoare, produse din beton, obiecte ceramice, tigle, produse destinate finisajelor si agregate minerale, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul distribuitorilor din tara si al magazinelor de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO