Business Construct

Lemon Office Design amenajează birourile BAT Digital Business Solutions de la One Cotroceni Park, unde centrul de servicii care deserveşte filialele producătorului de ţigări BAT la nivel global a închiriat peste 11.000 de metri pătraţi

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 10:15 203

Lemon Office Design, divizia de amenajări office a companiei Lemon Interior Design, a finalizat amenajarea birourilor BAT Digital Business Solutions din cadrul proiectului One Cotroceni Park dezvoltat de One United Properties în zona Cotroceni din Capitală, vizavi de Academia Militară.

Proiectul găzduieşte peste 1.200 de angajaţi ai BAT DBS, cel mai mare centru de shared services al grupului BAT, care furnizează servicii financiare, de resurse umane, IT şi nu numai, şi ocupă o suprafaţă de aproximativ 11.200 de metri pătraţi.

“Un design atent realizat poate optimiza conexiunea dintre angajaţi”, spune Elena Oancea, cofondator al Lemon Interior Design.

Potrivit acesteia, echipa de arhitecţi şi designeri a Lemon Office Design a integrat în acest proiect elemente naturale cu ajutorul cărora spaţiul tradiţional de lucru este transformat într-un mediu organic şi vibrant. Prin utilizarea luminii naturale, a plantelor şi a materialelor sustenabile, natura este adusă în interior, fiind o modalitate eficientă de a stimula confortul şi productivitatea angajaţilor.

„Schimbarea biroului a apărut ca urmare a angajamentului nostru de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™), atât pentru angajaţi, cât şi pentru societate. Câţiva factori au fost luaţi în considerare, cu prioritate respectarea principiilor ESG (environmental, social, governance), precum şi crearea unui mediu motivant şi performant”, adaugă Mario Calero Leyva , General Manager, BAT DBS Romania.

Lemon Office Design a implementat şi tehnologii de ultimă generaţie care includ sisteme inteligente de iluminat şi control al climei care se adaptează  la nevoile utilizatorilor şi condiţiilor exterioare, iar designul flexibil al spaţiilor permite utilizarea eficientă a resurselor şi adaptarea la evoluţiile din cadrul companiei.

Fondată de Cristina Căpitanu şi Elena Oancea, compania Lemon Interior Design se ocupă de amenajări de interior, atât pentru segmentul rezidenţial, cât şi pentru spaţii de birouri, prin divizia sa de office Lemon Office Design.

BAT România are în prezent peste 3.000 de angajaţi în cele trei entităţi economice ale grupului – BAT Investment – fabrica de la Ploieşti, BAT Trading – compania de distribuţie şi Digital Business Solutions – centrul de servicii integrate din Bucureşti, cel mai mare centru al grupului de acest fel. Compania generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare.

Numărul de angajaţi BAT a crescut constant, în medie cu circa 10%, în fiecare dintre cei peste 25 de ani de prezenţă a companiei în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO