Business Construct

Investitii: Unde se duc banii din VikingProfil

Investitii: Unde se duc banii din VikingProfil
28.08.2008, 11:21 45

Fostii actionari ai producatorului de tigle metalice VikingProfil, Marius Ghenea (foto), unul dintre fondatorii retailerului de produse electronice Flamingo, si Radu Mircescu vor investi suma de 3-4 milioane de euro obtinuta din vanzarea actiunilor catre grupul polonez Pruszynski in turism, energie, consultanta si IT. VikingProfil era detinuta de Ghenea cu o participatie de 51% si de Mircescu cu restul de 49%.
"Discutiile referitoare la vanzarea VikingProfil au inceput din luna aprilie, in paralel cu trei mari companii din industrie, ce activeaza pe pietele din Polonia, Marea Britanie si respectiv in tarile scandinave, noi ajungand ulterior in pasul negocierilor finale in conditii de exclusivitate cu investitorii din Polonia", a declarat Marius Ghenea, presedintele VikingProfil, care nu a dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.
Omul de afaceri va investi in urmatoarele 12 luni o parte din suma obtinuta din vanzare- circa 1-1,3 milioane de euro- in afacerile online ale Pcfun, companie infiintata de Ghenea in urma cu patru ani.
Radu Mircescu, cel care a infiintat afacerea VikingProfil in 2006, va ramane directorul general al companiei, dupa preluarea companiei de catre Pruszynski, unul dintre cei mai mari producatori de tigle metalice din Polonia.
Compania detine in prezent doua capacitati de productie la Craiova si la Ploiesti, in care s-a investit circa un milion de euro, urmand ca pana la sfarsitul semestrului al doilea din 2009 sa fie finalizate alte patru unitati de productie la Cluj, Constanta, Roman si Arad.
VikingProfil a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,4 mil. euro, in crestere cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acest context, compania estimeaza depasirea nivelului de vanzari prognozat la inceputul anului, de circa 6 mil. euro. Compania estimeaza pentru 2008 un profit net de peste 400.000 de euro.
Grupul de companii Pruszynski activeaza in Polonia, Ungaria, Slovacia, tarile baltice si are birouri in Statele Unite pentru activitatile internationale si a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 350-400 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO