Business Construct

Initiativa: Constructorii vor sa-si faca o banca

Initiativa: Constructorii vor sa-si faca o banca

FOTO: Agerpres

28.04.2009, 13:27 116
Presedintele Federatiei Generale a Sindicatelor (FGS) Familia, Dan Cristescu (foto), a anuntat ca intentioneaza ca impreuna cu Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) sa infiinteze o banca a constructorilor, aceasta urmand sa finanteze preponde-rent proiecte din acest sector. "In trei ani speram sa punem bazele acestei noi initiative, iar pana la sfarsitul acestui an ne propunem sa terminam campania de promovare in randul constructorilor. Banca va fi detinuta de catre FGS Familia si Araco in proportii egale de 50% fiecare, iar capitalul social va fi adunat de la firmele de profil", a declarat Cristescu. De asemenea, el a apreciat ca exista mesaje pozitive din partea mediului privat cu privire la propunerea FGS Familia si ARACO. Initiativa celor doua organizatii vine pe fondul ingreunarii acesului la finantare, in special pentru firmele de dimensiuni mici, bancile comerciale majorand garantiile necesare creditarii.
In ceea ce priveste evolutia pietei fortei de munca in constructii, Cristescu a apreciat ca in 2009 Romania nu se va confrunta cu o reintoarce a romanilor plecati sa lucreze in strainatate. "Daca nu vor exista investitii in sectorul constructiilor este posibil chiar sa asistam in continuare la plecarea romanilor sa lucreze in strainatate. Romania nu poate face concurenta unui salariu vest-european in domeniul constructiilor, iar pe langa salariu, tarile vest-europene ofera alte conditii la locul de munca, precum si alte conditii sociale", a adaugat Cristescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO