Business Construct

Immoeast, investitii de 130 mil. euro

Immoeast, investitii de 130 mil. euro

Victoria Business Park a fost achizitionat de Immoeast cu 60 de milioane de euro

22.02.2007, 15:01 128

Fondul austriac de investitii Immoeast a cumparat cu circa 60 de milioane de euro complexul de birouri Victoria Park, dezvoltat de firma belgiana Liebrecht & wooD in apropierea aeroportului Baneasa, si va investi aproape 70 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui parc logistic.
Victoria Park cuprinde patru cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 20.000 de metri patrati. Doua dintre imobile au fost date deja in folosinta in luna decembrie a anului trecut, celelalte doua urmand a fi inaugurate pana in luna septembrie, anul acesta. Printre chiriasii Victoria Park se numara KPMG, Siveco si BIC.
Lucrarile de constructie la Victoria Park au inceput in luna martie 2006. Inainte de a incepe constructia proiectului, Johan Rogiers, directorul reprezentantei din Romania a Liebrecht & WooD, declara ca investitia in Victoria Park se va ridica la 20 - 22 de milioane de euro.
Liebrecht & wooD nu este la prima tranzactie de acest gen, tinand cont ca in anul 2000 a construit si vandut cu circa 20 de milioane de euro complexul comercial Militari Shopping Center, catre fondul austriac de investitii Meinl European Land.
Pe de alta parte, Immoeast va realiza un centru logistic cu o suprafata de 100.000 mp, in apropiere de Bucuresti, dupa ce a achizitionat firma romaneasca Logistic Contractor, dezvoltatorul proiectului, valoarea investitiei fiind de 60-70 de milioane de euro.
Immoeast a achizitionat firma romaneasca de la familia Precup, care a inceput dezvoltarea unui parc logistic, pe soseaua de Centura, prin intermediul Logistic Contractor. Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, familia Precup va incasa de la fondul austriac, intr-o prima etapa, 8,5 milioane de euro, valoarea totala a tranzactiei urmand sa fie stabilita la finalizarea negocierilor. Immoeast s-a dovedit a fi unul dintre cele mai active fonduri de investitii de pe piata locala, unde s-a implicat in achizitii de proiecte pe o gama larga de segmente imobiliare, si a creat un portofoliu de cateva sute de milioane de euro, in Bucuresti, dar si in tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO