Business Construct

Holzindustrie are planuri de investitii pentru inca 130 mil. euro

26.07.2007, 16:51 15

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, unul dintre principalii jucatori din industria prelucrarii lemnului, isi va suplimenta investitiile de pe piata locala cu 130 mil. euro, bani care se vor concretiza in marirea capacitatilor de productie si in doua centrale de cogenerare electrotermica. Valoarea totala a investitiilor din Romania derulate de austrieci este de aproximativ 170 mil. euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile vor fi sustinute in proportie de 50-60% de imprumuturi, restul fiind reprezentat de fonduri proprii. Compania are deja in derulare un proiect pentru o noua fabrica de cherestea la Radauti, care se adauga unitatii deja existente la Sebes in Alba. Investitia este de 70 de milioane de euro si se preconizeaza ca va fi gata la sfarsitul acestui an, productia urmand sa inceapa in 2008. Dupa inceperea investitiei de la Radauti, capacitatea de productie a companiei va atinge 2,2 milioane de metri cubi de busteni procesati.
Productia realizata in Romania se adreseaza in proportie de 80% exportului, principalele destinatii fiind tarile din Asia, in special Japonia. Printre destinatiile vizate in urmatoarea perioada sunt si Australia, unde deja s-au inceput livrarile, dar si India.
Pentru acest an Holzindustrie si-a bugetat afaceri de 150 mil. euro, comparativ cu nivelul de 121,3 mil. euro raportat in 2006. In prima jumatate a acestui an, veniturile companiei au atins 80 mil. euro.
In acest moment, in cadrul companiei lucreaza 750 de oameni, urmand ca numarul acestora sa atinga 1.000 pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO