Business Construct

Grupo Lar construieste peste 1.000 de apartamente in Bucuresti

Grupo Lar construieste peste 1.000 de apartamente in Bucuresti
29.03.2007, 19:41 81

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara Lar va construi mai mult de 1.000 de apartamente in Bucuresti, in trei proiecte rezidentiale din diferite parti ale Capitalei. Primul ansamblu, Natura Residence, va fi construit in zona de nord a Bucurestiului.
Ionut Dogaru, country manager al companiei, a declarat ca firma detine un teren cu o suprafata de un hectar in sectorul cinci al Capitalei pe care intentioneaza sa dezvolte un complex de circa 200 de apartamente, precum si un teren de doua hectare in sectorul doi, unde Grupo Lar va construi aproximativ 700 de apartamente.
Finalizarea celor doua ansambluri rezidentiale va duce portofoliul dezvoltatorilor spanioli la peste 1.000 de apartamente construite in Bucuresti, luand in calcul si proiectul Natura Residence, dezvoltat in parteneriat cu RED Management Capital.
Natura Residence cuprinde 186 de apartamente si necesita o investitie de aproape 30 milioane de euro. Proiectul va fi executat in doua etape, finalizarea primei parti, care va cuprinde 87 de apartamente, fiind programata pentru sfarsitul anului viitor.
Pretul de vanzare al locuintelor porneste de la 1.300 euro/metrul patrat construit, veniturile dezvoltatorilor din vanzarea apartamentelor fiind estimate la mai mult de 35 milioane de euro.
"Urmarim extinderea si in alte orase din tara precum si demararea unor proiecte imobiliare pe alte segmente de piata", a mai spus Dogaru.
Agentul de vanzare a locuintelor din Natura Residence este compania de consultanta imobiliara Eurisko, iar circa 70% din investitie va fi asigurata printr-un credit bancar de la Piraeus Bank.
Firma dezvoltatoare este Proprietati Imobiliare Lar, in care grupul spaniol detine o participatie de 70%, in timp ce societatea Romanian Real Estate Partners, actionarul proiectelor RED, detine 30%.
Romanian Real Estate este o companie in portofoliul fondului de investitii Warburg Pincus, in timp ce printre actionarii Grupo Lar se numara si banca americana de investitii Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO