Business Construct

Fostul sef al Raiffeisen Evolution are un proiect rezidential la Cernica

Fostul sef al Raiffeisen Evolution are un proiect rezidential la Cernica
20.12.2007, 15:24 93

Catalin Scripcaru, fostul director al Raiffeisen Evolution, este implicat prin intermediul companiei de dezvoltare imobiliara Advanced Development, in dezvoltarea unui ansamblu rezidential cu 1.000 de apartamente pe malul lacului Pantelimon, in zona de est a Bucurestiului.
"Proiectul este derulat pe un teren de noua hectare, cu iesire la lacul Pantelimon, investitia fiind estimata la 80-90 de milioane de euro. Ne aflam in faza de obtinere a autorizatiilor de constructie si estimam ca in luna iunie sa incepem lucraile. Am atras in acest proiect doua fonduri de investitii din Anglia si Israel", a declarat Catalin Scripcaru (foto), managing partner si actionar majoritar al Advanced Development.
Firma pe care Scripcaru o controleaza detine o participatie de 20% in proiectul Cernica Residential Park, restul actiunilor fiind detinute de investitorii straini, printre care si compania britanica Salamanca Finance.
Preturile apartamentelor vor fi de circa 1.500 euro/metrul patrat construit, cu TVA inclusa, si se adreseaza in special clientilor care locuiesc in prezent in sudul si estul Bucurestiului, care "vor sa ramana in zona in care au copilarit", spune Scripcaru. Intregul proiect Cernica Residential Park va fi format din 20 de blocuri, majoritatea de patru etaje, construite in mai multe faze. In prima etapa urmeaza a fi livrate intre 200 si 300 de apartamente, vanzarile urmand a fi incepute odata cu pornirea lucrarilor de constructie.
Compania a cumparat cinci terenuri in Bucuresti pentru proiecte rezidentiale, de birouri si un hotel, precum si un teren in Braila, unde vizeaza constructia a 70 de apartamente.
"Doua dintre terenuri se afla in zona Timpuri Noi din Bucuresti. Unul dintre ele este chiar la bulevardul Sincai si ne propunem sa facem o cladire de birouri de circa 15.000 de metri patrati. Al doilea teren se afla in cel de-al doilea front si se preteaza dezvoltarii unui ansamblu rezidential sau unui hotel", spune directorul Advanced Development.
Cel mai mare teren detinut de companie este cel din Cernica, in conditiile in care restul loturilor au suprafete cuprinse intre 1.500 si 3.800 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO