Business Construct

Encore Capital Trust a atras capitaluri de peste 25 mil. lei şi a realizat 170 de achiziţii după 6 luni de activitate

Encore Capital Trust a atras capitaluri de peste 25 mil....

Autor: Bogdan Alecu

21.02.2023, 12:59 408

Societatea de investiţii Encore Capital Trust (ECT) a atras capitaluri de peste 25 de milioane de lei (aproximativ 5,1 milioane de euro) în primele şase luni de activitate, realizând 170 de achiziţii, randamentul mediu anualizat fiind de peste 20%, potrivit companiei

Capitalul a fost atras de la un număr de 27 de antreprenori şi manageri de succes din mediul de business local, printre care Dan Şucu (fondator Mobexpert), Marius Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silviana Berciu (fondator BDG Import şi Loft) sau Cristian Becheanu (fondator farmaciile Arta).

Compania a plasat până în prezent aproximativ jumătate din fondurile atrase, în precontractarea a 170 de active imobiliare. Cea mai mare parte a acestora este formată din apartamente si parcări amplasate în nouă proiecte rezidenţiale, tichetul mediu al investiţiilor realizate fiind de aproximativ 290.000 de euro.

”În ciuda tensiunilor geopolitice şi a temerilor privind efectele inflaţiei asupra creşterii economice, piaţa rezidenţială a dovedit rezilienţă în 2022, dacă ne uităm la numărul de tranzacţii şi la evoluţia stabilă a preţurilor. Investitorii au preferat prezervarea capitalului în schimbul randamentului real negativ, aproape toate fondurile de investiţii, indiferent de clasele de active alocate, fie că vorbim de acţiuni, obligaţiuni sau alte clase de active, înregistrând performanţe sub rata inflaţiei. Pe măsură ce presiunea inflaţiei scade, ne aşteptăm ca apetitul la risc să revină şi investitorii să realoce capital dinspre depozitele bancare şi titlurile de stat către economia reală şi 2023 să devină cel mai bun moment de investiţii pe termen mediu şi lung”, a declarat Robert Butoi, CFA, director executiv al Encore Capital Trust.

Politica de investiţii a ECT este concentrată pe şase linii de activitate, principalele fiind reprezentate de achiziţionarea de unităţi în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, la un preţ preferenţial, parteneriate de tip equity, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect şi valorificarea produsului finit, achiziţionarea de active imobiliare cu scopul obţinerii unui randament din exploatare şi achiziţiile de tip iBuyer pe piaţa rezidenţială secundară. Compania îşi propune ca pe termen mediu să ajungă la un portofoliu de investiţii de zeci de milioane de euro, plasaţi pe toate segmentele pieţei imobiliare.

Encore Capital Trust a fost fondată şi este condusă de o serie de antreprenori şi manageri cu o vastă experienţă pe piaţa imobiliară şi în mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local şi de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil şi compania de consultanţă cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidenţial.

Din echipa de management a companiei mai fac parte şi Bogdan Gubandru - director de investiţii - fiind unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi imobiliari specializaţi pe segmentul de tranzacţii de investment, implicat în vânzarea proiectelor de birouri America House, Floreasca Park şi The Light One,  Amalia Dîrle - director financiar, după o carieră de peste 12 ani în sistemul bancar, dintre care ultimii cinci pe segmentul private banking în cadrul BRD GSG, Victor Vremera - director de dezvoltare şi achiziţii, cu o experienţă de peste nouă ani în cadrul unor companii precum Coldwell Banker, Metropolitan şi SVN Romania, precum şi Elena-Diana Nedelcu - director juridic, avocat partener în cadrul SCPA Savu-Cristescu şi Asociaţii, cu o experienţă de peste 7 ani în proiecte complexe, tranzacţii de investiţii şi proiecte imobiliare, asistând şi reprezentând un portofoliu semnificativ de clienţi naţionali şi internaţionali.

Encore Capital Trust beneficiază de un Advisory Board redutabil, format din consultanţi şi economişti de succes, printre care Liviu Arnăutu, fondator şi partener al administratorului de active Atlas Asset Management, Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA Romania şi conferenţiar universitar DOFIN în cadrul ASE, Ruxandra Jianu, partener Biris Goran, Bogdan Belciu, co-fondator şi partener al companiei de consultanţă Valorem Business Advisors sau Bogdan Iliescu, fondator si partener BI Corporate Finance.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO