Business Construct

Dezvoltatorul imobiliar elveţian Artemis a finalizat construcţia unui spaţiu de 10.000 mp lângă Timişoara, după o investiţie de 10 mil. euro. Clădirea a fost închiriată integral de producătorul de ferestre şi uşi Mondo Style

Dezvoltatorul imobiliar elveţian Artemis a finalizat...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2023, 15:22 215

Grupul elveţian Artemis, cu activităţi în dezvoltare imobilliară în zona industrială, a finalizat o investiţie de 10 milioane de euro în cea de-a patra clădire din cadrul Parcului Industrial Artemis din localitatea Sânandrei, judeţul Timiş.

Raportat la ultimii zece ani, dezvoltatorul imobiliar elveţian a investit peste 70 mil. euro în România şi continuă să-şi extindă businessul în piaţa locală, potrivit oficialilor companiei.

„Cu noua investiţie de peste 10 milioane de euro, investiţiile totale ale grupului Artemis în România se ridică la peste 70 de milioane de euro în ultimii zece ani. Continuăm investiţiile în România, iar fiecare clădire dezvoltată se transpune în noi locuri de muncă şi, implicit, în contribuţii semnificative la bugetul local”, spune Adriana Cioca, Managing Director al Artemis Group România.

Noua clădire are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi a fost închiriată integral de producătorul de ferestre şi uşi Mondo Style, care urmează să fabrice sisteme de PVC şi aluminiu.

Compania se află în prin proces de recrutare de forţă de muncă.

„Suntem în proces de recrutare de personal, ce va atinge în viitor obiectivul de 250 de persoane în producţie, distribuite pe trei schimburi. Locaţia parcului Artemis ne ajută foarte mult, deoarece 70% din producţia noastră se duce către export", spune Emanuel Popa, co-proprietar al Mondo Group.

Din cadrul Mondo Group mai face parte şi compania Mondo Plast (importator şi distribuitor de echipamente pentru telecomunicaţii), care de asemenea şi-a relocat activitatea într-un alt spaţiu din cadrul Parcului Industrial Artemis, situat pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi.

Elveţienii intenţionează să extindă Parcul şi au în plan pregătirea următoarei faze de dezvoltare industrială. Printre clienţii Parcului Industrial Sânandrei se află Pronat, Mondo Plast, Stada, Mobilier 1, Banat Fresh, Piping Logistic, Kotar, Stada.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO