Business Construct

Daw Benta, afaceri de 15 mil. la noua luni

20.12.2007, 15:18 55

Compania Daw Benta Romania din judetul Mures, membra a grupului Daw&Caparol, producator de lacuri si vopsele, a realizat in primele noua luni din 2007 o cifra de afaceri de 14,8 milioane de euro, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului 2006.
"Piata imobiliara, a constructiilor si materialelor de constructii este in continua crestere de cativa ani, trend care, potrivit estimarilor noastre, se va mentine si in perioada urmatoare, astfel ca luand in considerare aceste aspecte mizam in continuare pe o evolutie pozitiva a afacerilor companiei noastre. Pe langa vanzarile orientate inspre segmentul de constructii noi, atat rezidentiale, cat si industriale, un rol important in cresterea cifrei de afaceri a companiei noastre il reprezinta sectorul renovarilor de cladiri vechi, domeniu in care intra locuintele private si cladirile istorice", a declarat Remus Aurel Benta, directorul general al Daw Benta Romania.
In 2007 compania a finalizat lucrarile de extindere a sediului central de la Targu-Mures si infiintarea unui centru logistic in Bucuresti, sumele investite de firma mureseana pana in prezent ridicandu-se la peste 2,5 mil. euro.
"Planurile companiei noastre pentru anul acesta prevad derularea unor investitii in extinderea centrului logistic de la Bucuresti, dezvoltarea companiilor Daw Benta Mol din Republica Moldova si Daw Benta Bulgaria, dar si infiintarea unor noi showroom-uri in Romania, in momentul de fata nu am stabilit precis in ce locatii vom deschide aceste magazine", explica Aurel Benta.
Compania produce diferite tipuri de vopsele, materiale decorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie, vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule pentru finisaje in constructii, cele mai noi produse aparute pe piata fiind diverse marfuri din gama vopselelor lavabile si a tencuielilor structurate.
Daw Benta detine in prezent o retea de 31 de magazine de prezentare la nivel national, prin intermediul carora comercializeaza produsele proprii sub brandurile Caparol, Alpina, Capatect, Disbon, Nerchau, Storch. Daw Benta este actionar majoritar al companiilor Daw Benta Mol din Republica Moldova si Daw Benta Bulgaria. Potrivit reprezentantilor companiei muresene, cifra de afaceri estimata pentru acest an va depasi 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO