Business Construct

Crestere de 90% pentru Constam Buzau

24.04.2008, 23:13 23

GRUPUL Constam Buzau, cu activitati pe piata de constructii, a avut in primele trei luni o cifra de afaceri de 40 milioane lei (10,8 mil. euro), in crestere cu 87% fata de perioada ianuarie-martie 2007.
Evolutia vanzarilor a fost determinata in primul rand de cresterea pretului de vanzare la fier, cu 34%, in primele luni din 2008, fata de perioada similara a anului 2007. Pe de alta parte, lucrarile in constructii au inceput inca din ianuarie si s-a inregistrat o cerere foarte mare la materialele de constructii, potrivit reprezentantilor companiei. Grupul mizeaza in 2008 pe o cifra de afaceri de 190 mil. lei (circa 52 mil. euro), in crestere cu 26%.
Preturile la otel-beton, materialul cu cea mai mare cerere in constructii, au crescut cu 30-35% in ultima perioada. Un motiv il reprezinta influentele de pe piata internationala, o parte din cererea interna in 2007 fiind acoperita de importurile cu costuri ridicate din Turcia. In al doilea rand, au crescut costurile la materiile prime: minereul chiar cu 65% in februarie, gazele, energia, fierul vechi, potrivit reprezentantilor Constam.
Marirea pretului la otel-beton la producator a fost influentata si de concentrarea unei parti a capacitatii de productie de catre grupul Mechel, care detine in prezent o pozitie dominanta pe piata de profil din Romania.
Constam a achizitionat un teren in Capitala, unde va functiona un centru regional. Achizitia reprezinta 25% din totalul sumei alocate unei investitii care vizeaza extinderea in Bucuresti.
Reprezentantii companiei au anuntat anterior ca grupul va investi in acest an
4,3 mil. euro in deschiderea unui centru zonal la Bucuresti si va aloca un milion de euro pentru extinderea celui de la Buzau.
Grupul, controlat de familia Manescu, cuprinde firmele de comert Constam Metal si Steel Service, Constam Ambien si Dezvoltari Imobiliare si Energie si Utilitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO