Business Construct

Constructia fabricii Swisspor de la Turda intarzie

27.03.2008, 20:42 43

Producatorul si distribuitorul de materiale izolante pentru constructii Swisspor Romania, parte a grupului elvetian cu acelasi nume, estimeaza pentru acest an afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2007.
Afacerile firmei au scazut anul trecut la 16 mil. euro, de la 18 mil. euro in 2006, pe fondul intensificarii investitiilor de pe piata polistirenului expandat si al restrangerii obiectului de activitate.
Am renuntat la unele activitati, precum distributia panourilor sandwich, si ne-am concentrat pe activitatea de baza, respectiv productia de polistiren expandat si produse hidroizolante bituminoase", a declarat Marian Serban, deputy general manager al Swisspor Romania.
In plus, compania a oprit anul trecut constructia celei de-a doua fabrici a companiei, inceputa in 2005 la Turda, investitie estimata la
8 milioane euro, ca urmare a numarului mare de producatori locali, cererea fiind mai mica decat oferta.
Vom lua o decizie privind reluarea constructiilor la fabrica de la Turda la jumatatea anului acesta", spune Serban. Swisspor distribuie produse pentru termo, fono si hidroizolatii si detine o fabrica de polistiren expandat la Ploiesti. Am decis sa nu intram cu o noua capacitate de productie pe o piata care se ajusteaza. Urmeaza sa decidem cand vom finaliza constructia unitatii de la Turda", a afirmat Serban. Grupul elvetian Swisspor Holding are 17 fabrici in noua state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO