Business Construct

CONFIRMARE: One United anunţă la bursă contractul cu Infineon pentru viitorul proiect ONE Technology District de pe Dimitrie Pompeiu

CONFIRMARE: One United anunţă la bursă contractul cu...

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2023, 14:56 473

 Infineon Technologies România, divizia locală a concernului german Infineon, lider global în soluţii pentru semiconductoare, vrea la Bucureşti un sediu pentru 2.000 de angajaţi pe care One United îl va dezvolta pe Dimitrie Pompeiu, vizavi de staţia de metrou Pipera din Capitală.

Este prima dezvoltare de acest tip după pandemie şi prima pentru care se semnează de la început pentru o perioadă de 15 ani.

“Contractul, care a fost încheiat cu Infineon Technologies, lider german în proiectarea şi producţia de semiconductori, este destinat dezvoltării unei clădiri de birouri durabile, la cheie, care să acopere nevoile Infineon pe o perioada de 15 ani, începând cu anul 2026. Valoarea iniţială a contractului se ridică la 57 milioane EUR (fără TVA), indexată la inflaţia anuală la nivelul UE. Conform contractului, Compania va dezvoltă şi închiria ulterior o clădire de birouri, ONE Technology District, cu suprafaţă totală închiriabilă de 20.000 mp (cu terase), inclusiv 2.000 mp de laboratoare şi 280 de locuri de parcare. De asemenea, dezvoltarea va include un sistem geoexchange care va acoperi integral nevoile de încălzire şi răcire ale chiriaşului. Dezvoltarea viitoare va fi amplasată în Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, Bucureşti şi se estimează că va fi livrată în T2 2026”, se arată în comunicat.

În 2022 Infineon Technologies România, filiala locală a producătorului german de semiconductori, a ajuns la 10.000 de metri pătraţi de birouri în Novo Park, după ce a semnat un contract de închiriere pentru extinderea sediului cu încă două etaje şi un laborator, în clădirea D a proiectului dezvoltat de Genesis Property în zona de nord a Capitalei. Totodată, compania a decis să prelungească contractul existent de închiriere până în 2025 - în condiţiile în care noul contract ar intra în vigoare din 2026, dacă Infineon ar fi compania care ar fi semnat cu One United pentru proiectul dedicat.

În România, Infineon deţine un centru de cercetare-dezvoltare, unde dezvoltă circuite electrice integrate, senzori pentru aplicaţii în industria componentelor auto şi cea industrială, precum şi sisteme de control pentru cipuri şi alte produse de securitate, arată informaţiile publicate pe site-ul propriu.

La nivel global, compania deţine peste 56 de centre de cercetare şi dezvoltare şi 20 de locaţii de producţie, având un număr de peste 50.280 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO