Business Construct

Conarg, planuri de achizitii in constructii

Conarg, planuri de achizitii in constructii
28.02.2008, 14:21 181

Grupul Conarg din Pitesti, controlat de omul de afaceri Valentin Visoiu (foto), este interesat sa se extinda prin achizitii de companii specializate de pe piata constructiilor, pentru care are pregatit un buget de cateva zeci de milioane de euro, pentru a diversifica obiectul de activitate al firmei.
"Vrem sa achizitionam companii de constructii specializate pe diferite tipuri de lucrari, cum ar fi instalatii sau structuri, care sa completeze activitatea celor doua firme de constructii specializate in antreprenoriat general din grup. Valoarea unei companii achizitionate poate ajunge si la cateva zeci de milioane de euro", a declarat Valentin Visoiu, presedintele Conarg, care estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul trecut, datorita contractelor aflate in derulare. Printre cele mai importante proiecte pe care le construieste Conarg se numara doua centre comerciale Carrefour in Pitesti - in cadrul parcului de retail Jupiter, si in Bucuresti - in proiectul Vitantis, precum si proiectul logistic Bucharest West.
Pe de alta parte, Conarg Real Estate, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului, va investi 150 de milioane de euro in trei proiecte rezidentiale in Bucuresti, care vor livra 2.500 de apartamente pana in 2010-2011. Astfel, compania va aloca 60 mil. euro pentru constructia unui complex rezidential de aproape 1.000 de apartamente in zona Titan din Bucuresti. Complexul din Titan, denumit Rasarit de Soare, va cuprinde sapte blocuri, cu garsoniere si apartamente de doua, trei si patru camere. Conarg Real Estate estimeaza ca la finalizare proiectul va fi evaluat la 75 milioane de euro.
Imobilele vor avea 11 etaje, iar intregul ansamblu este construit pe un teren de 18.221 metri patrati. Lucrarile de constructie la cele 988 de apartamente au fost deja initiate, locuintele umand sa fie predate de la finele anului 2009 pana la mijlocul anului 2010.
Rasarit de Soare este al doilea proiect rezidential construit de firma Conarg in Bucuresti, dupa Quadra Place, care a fost finalizat anul trecut si vandut in totalitate.
Conarg Real Estate este o firma cu capital romanesc, infiintata in anul 2006. Grupul Conarg este format din cinci companii, Conarg SA (firma de management a grupului, fostul Trust de Constructii din Pitesti), Conarg Construct, Conarg Consulting (activitate de constructii), Conarg Real Estate (dezvoltator imobiliar) si Conarg Trade (distributie de materiale de constructii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO