Business Construct

Compania japoneză Okamoto Optics va produce oglinzi de mare putere lângă laserul de la Măgurele, după o investiţie de 20 mil. euro susţinută de stat

Compania japoneză Okamoto Optics va produce oglinzi de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.05.2023, 11:00 2409

Okamoto Optics este parte a acestei colaborări, în care mai este implicată şi Universitatea din Osaka (Japonia) prin Institute for Laser Engineering.

Okamoto Optics, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de componente optice de mari dimensiuni pentru lasere, va produce oglinzi de mare putere într-un centru aflat lângă laserul de la Măgurele, investiţia susţinută din bugetul de stat ridicându-se la 20 de milioane de euro, conform informaţiilor anunţate pe LinkedIn de Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării. Însă, el nu a înaintat un termen la care acest proiect va fi terminat.

Astfel, Okamoto Optics este parte a acestei colaborări, în care mai este implicată şi Universitatea din Osaka (Japonia) prin Institute for Laser Engineering.  Investiţia va fi realizată de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH) cu ajutorul fondurilor guvernamentale, asigurate de către Ministerul Dezvoltării, Lu­cră­rilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, conform ultimelor date. Obiectivul de investiţii a fost propus de IFIN-HH la începutul anului, iar discuţiile cu privire la o colaborare cu Okamoto Optics au început încă de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO