Business Construct

Cimentiştii dau tonul creşterilor în piaţa construcţiilor după ce şi-au majorat vânzările cu până la 30% în trim. 1

Fabrica de ciment Lafarge de la Medgidia ar urma să intre în portofoliul irlandezilor de la CRH

Fabrica de ciment Lafarge de la Medgidia ar urma să intre în portofoliul irlandezilor de la CRH

Autor: Andreea Neferu

01.05.2015, 00:08 435

Holcim şi Lafarge, doi dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală, care se pregătesc să fuzioneze anul acesta, au raportat pentru primul trimestru vânzări de ciment în creştere în România, în contextul în care sectorul construcţiilor dă primele semnale de revenire după ce a scăzut cu 40% pe timp de criză.

Elveţienii de la Holcim au consemnat cel mai bun prim trimestru de după începerea crizei, raportând o creştere de 29,4% a volumului de vânzări de ciment şi clincher (produs intermediar în fabricarea ci­men­tu­lui) pe plan local, adică cea mai bună performanţă din regiune.

„Vânzările din Europa de Est au fost eterogene în primele trei luni ale anului 2015. În timp ce Holcim România a avut rezultate bune datorită unor proiecte de construcţii de anvergură, în special în zona Bucureştiului, în schimb celelalte subsi­diare ale grupului din regiune au consemnat scăderi“, se arată în raportul pe primul trimestru al elveţienilor.

Şi francezii de la Lafarge au înregistrat un prim trimestru de creştere a vânzărilor de ciment, cu circa 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO