Business Construct

Ce obiective are noua conducere a Teraplast

Ce obiective are noua conducere a Teraplast

Ştefan Bucătaru, noul director general al Teraplast, este cunoscut ca un specialist în reorganizarea şi restructurarea afacerilor.

24.05.2011, 23:19 215

Emanoil Viciu, fostul preşedinte al Teraplast Bistriţa şi unuldintre prin­cipalii acţionari ai producătorului de profiluri şiţevi din PVC, spune că recentele schimbări din managementulsocietăţii au ca scop îmbunătăţirea profitabilităţii companiei, încontextul în care marja de câştig a scăzut în ultimii doi ani, înciuda creşterii cifrei de afaceri.

Consiliul de Administraţie al Teraplast a schimbat de laînceputul anului o mare parte a echipei de management, aducându-lîn funcţia de director general pe Ştefan Bucătaru, fost director deinvestiţii al companiei elene de private equity Global Finance. Dinrezultatele trimestriale publicate de Teraplast la sfârşitulsăptămânii trecute se întrevăd şi motivele acestor decizii: deşiafacerile au crescut cu 11%, profitul net a scăzut cu 57%.

"Schimbările din cadrul conducerii Teraplast sunt măsuri luatede Consiliul de Administraţie pentru eficientizarea activităţii.Era normal ca după ce am realizat inves­tiţiile în Teraplast şi amdezvoltat afacerile să le şi eficientizăm. Schimbarea vine caurmare a neobţinerii rezultatelor pe care le dorim, deşi nu putemspune că alte firme s-au descurcat mai bine", a declarat EmanoilViciu, care deţine 10,15% din acţiunile Teraplast.

În ciuda faptului că afacerile companiei au crescut de la an laan inclusiv pe tot parcursul crizei, profitabilitatea Teraplast s-adeteriorat, iar în primul trimestru compania a raportat o pierderedin exploatare de 1,6 mil. lei, faţă de un câştig net de 1,2 mil.lei în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Ştefan Bucătaru a fost numit în funcţia de director general laînceputul lunii mai, el preluând şi funcţia de preşedinte alConsiliului de Administraţie de la Emanoil Viciu, care a rămas doarmembru în CA. Bucătaru este cunoscut pentru că a restructurat laînceputul anilor 2000 producătorul de faianţă şi gresie Sanex Cluj,care a fost vândut în 2004 austriecilor de la Lasselsberger, iar încalitate de director de investiţii al Global Finance a fostimplicat în vânzarea lanţului de supermarketuri La Fourmi cătreDelhaize (Mega Image), în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO