Business Construct

Carpatcement, minus 5%

Carpatcement, minus 5%

Mihai Rohan, preşedintele CA Carpartcement: Primul semestru din acest an nu seamănă cu aceeaşi perioadă din 2010 din cauza iernii lungi şi a frigului prelungit. E ca şi cum ai compara mere cu pere.

27.04.2011, 23:14 57

Afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement auscă­zut cu aproximativ 5% în primul trimestru din cauza lipseiproiectelor mari de infrastructură şi a iernii prelungite, adeclarat Mihai Rohan, preşedintele Consiliului de Administraţie alCarpartcement Holding.

"Primul semestru din acest an nu seamănă cu aceeaşi perioadă din2010 din cauza iernii lungi şi a frigului prelungit. E ca şi cum aicompara mere cu pere", a spus Rohan. El a afirmat că la nivelulîntregului an, afacerile din România ale producătorului german demateriale de construcţii ar putea stagna sau ar putea înregistra oscădere de 2-3%. O evoluţie asemănătoare ar urma să aibă şi piaţacimentului, principalul segment de activitate al HeidelbergCementîn România. Producţia de ciment de pe piaţa locală a scăzut anultrecut cu circa 11%, de la 7,8 milioane de tone în 2009 la 6,85milioane de tone, potrivit datelor furnizate de CIROM, patronatuldin industria cimentului şi a altor produse minerale pentruconstrucţii din România.

Pe de altă parte, piaţa cimentului ar putea reveni pe creşteredin 2012, când ar putea înregistra un plus de 10%, în con­diţiileîn care vor porni proiectele importante de infrastructură semnateîn acest an, precum cele pentru coridorul IV.

"Lucrările mari nu se vor vedea în consumul din 2011, pentru cădoar proiec­tarea durează şase luni", a spus Rohan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO