Business Construct

Andrei Diaconescu, One United: Creşterea economică începe să reatragă românii înapoi către ţară. Avem mult potenţial de creştere aici şi Grecia poate fi un exemplu

Andrei Diaconescu, One United: Creşterea economică...

Autor: Bogdan Alecu

16.02.2024, 00:07 8556

Creşterea economică, creşterea salariilor şi noile oportunităţi care vin la pachet cu acestea pot atrage românii plecaţi în afară înapoi în ţară, iar aceştia să investească pe plan local. Mai mult, pentru reabilitarea unor zone mari din Capitală sau din marile centre regionale, este necesară colaborarea dintre mediul public şi cel privat.

„În Grecia la începutul anilor 2000 a existat un val de oameni care s-au reîntors în ţară după ce anterior plecaseră spre Europa de Vest. S-au întors datorită creşterii economice a Greciei. La fel se poate întâmpla şi în România acum. Pe plan local vin tot mai multe companii noi, iar salariile cresc odată cu nivelul de trai“, a spus Andrei Diaconescu, cofondator, One United Properties, cel mai activ dezvoltator român, în cadrul eveni­mentului The Trends Forum 2024, organizat de Bucharest Real Estate Club (BREC). Realizarea de pro­iecte mari, de investiţii de miliarde de euro, poate fi realizată doar cu ajutorul colaborării dintre autorităţi şi mediul privat, astfel încât zone întregi din Bucureşti sau din centrele regionale să fie transformate.

"În acest moment mergem cu frâna de mână trasă în imobiliare. Da, creştem, dar când ne uităm în afară suntem fericiţi că am avansat cu un pas sau cu un metru. Încep să apară colaborări cu autorităţile şi proiecte comune. Un exemplu este planul Primăriei Sector 2 pentru Bucur Obor, care vizează zone pietonale şi noi căi de acces în parcarea subterană, în care acum se poate intra doar din pasaj", a subliniat Andrei Diaconescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO