Business Construct

Anchor, fără trei şefi în decurs de trei luni

Anchor, fără trei şefi în decurs de trei luni
29.09.2010, 23:58 802

Compania de dezvoltare imobiliară Anchor Grup, proprietarulprimelor două malluri din Capitală - Bucureşti Mall şi PlazaRomânia - a rămas în această vară fără trei oameni din conducere,preşedintele, directorul executiv şi directorul de investiţiipărăsind firma.

Cea mai recentă plecare este cea a lui Ali Capa, chiefinvestment officer în cadrul companiei, care a părăsit firmarenunţând totodată şi la funcţia de director general al reţelei desupermarketuri G'Market, controlată de aceeaşi companie. Mutareavine la doar trei luni după ce Tunc Capa, preşedintele şifondatorul companiei şi tatăl lui Ali Capa, şi-a anunţat exit-uldin afacerea Anchor Grup, renunţând la acţiunile pe care le deţineaîn schimbul mai multor terenuri şi apartamente, şi la doar o lunădupă ce şi Ibrahim Paksoy, CEO-ul companiei, a părăsit de asemeneafirma.

"Într-adevăr, voi părăsi Anchor Grup după ce am lucrat timp decinci ani în companie. Am luat această decizie pentru a măconcentra mai mult pe afacerile familiei şi pentru a începe o seriede proiecte proprii. De asemenea, voi continua relaţia cu AnchorGrup în calitate de consultant pentru următoarele luni", a declaratAli Capa.

Tunc Capa a anunţat la jumătatea acestui an, în momentul în carea spus că va renunţa la poziţia deţinută în cadrul Anchor Group, căse va ocupa în România de un ultim proiect - un centru comercial detip outlet în Vitan - după care se va retrage de tot din business,lăsând restul proiectelor personale pe mâna fiului său.

Ali Capa şi tatăl său provin dintr-o familie de oameni deafaceri de origine turcă, proprietarii unei fabrici de produsealimentare vândută în 1995 către CPC, fond achiziţionat ulterior deUnilever. O altă afacere dezvoltată de familia Capa este Gima,reţeaua de 81 de supermarketuri din Turcia fiind vândută în 2005către grupul francez Carrefour.

Fiecare din cei trei manageri care au părăsit Anchor Grup avea oexperienţă de cel puţin cinci ani în cadrul firmei. Din cadrulechipei de conducere mai face parte Radu Tănăsescu, directoroperaţional, şi Irina Irimie, leasing manager în cadrul Anchor.

Mişcările de executivi în domeniul imobiliar s-au înmulţit înultimii doi ani, de la începutul crizei numeroşi investitoriîncercând să regleze din management problemele cu care seconfruntă.

Anchor Grup este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatoriimobiliari de pe piaţa locală, cele două malluri din Bucureştigenerând anul trecut venituri de circa 38 de milioane de euro,potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO