Business Construct

Analiză real-estate. Se schimbă modelul de business în Europa Centrală şi de Est. Companiile conduse de antreprenori câştigă teren în faţa „instituţiilor“: Radovan Vitek prin CPI controlează un sfert din birourile din Bucureşti şi este urmat de fraţii Pavăl, iar Remon Vos prin CTP domină segmentul industrial

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, rămâne singura clădire importantă din portofoliul unei companii austriece - RPHI Romania - Raiffeisen Property Holding International.

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, rămâne singura clădire importantă din portofoliul unei companii austriece - RPHI Romania - Raiffeisen Property Holding International.

Autor: Bogdan Alecu

20.12.2022, 18:30 2391


În perioada pandemică şi postpandemie companiile antreprenoriale, cu antreprenori „hands-on“ mai dinamici, s-au impus în faţa fondurilor de investiţii După retragerea austriacă din 2022, cehul Radovan Vitek prin CPI a ajuns să controleze direct sau indirect un sfert din birourile din Bucureşti şi peste 80.000 de corporatişti din Capitală lucrează în birouri în care cehii de la CPI Property sunt acţionari minoritari sau majoritari.

Austriecii s-au re­tras dis­cret de pe piaţa de birouri din România fie prin vân­zarea directă a birourilor, cum a fost cazul CA Immo, fie prin pre­lu­area com­­pa­nii­lor Im­mo­finanz şi S Immo de către cehii de CPI Property Group.

În doar câteva luni austriecii s-au trans­format din investitori strategici care cumpă­rau şi construiau clădiri de birouri în Bucu­reşti în investitori care părăsesc în grabă piaţa locală pe care cehii devin un jucător important.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO