Business Construct

Ambient Sibiu, planuri pentru 12 magazine

Ambient Sibiu, planuri pentru 12 magazine
28.02.2008, 14:27 170

Distribuitorul de materiale de constructii Ambient, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, va deschide pana la finalul anului 2010 12 centre comerciale, in urma unui program total de investitii in intervalul 2008 - 2010 de aproximativ 130 de milioane de euro. Primele locatii in care vor fi deschise centre comerciale sunt Ramnicu Valcea si Miercurea-Ciuc.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 335 de milioane de euro, in crestere cu pana la 40%, ritm similar cu cel inregistrat in 2007 cand a deschis un nou depozit logistic in Bucuresti si a extins spatiile de comercializare. Ambient comercializeaza o gama larga de materiale de constructii si structuri (zidarie, laminate, pal), finisaje (vopsele, adezivi, parchet, usi, ceramica, sanitare), instalatii (electrice, apa, gaz), precum si mobila, decoratiuni, flori, gradinarit si electrocasnice.
Firmele de comert din grupul Ambient au fost regrupate, in luna ianuarie, sub forma unei singure societati, Ambient SA, pentru consolidarea afacerii de baza, comertul cu materiale de constructii, finisaje, instalatii, mobila si decoratiuni. Initial, grupul a reunit firme cu activitati de comert, productie si prestari servicii.
Reteaua Ambient cuprinde 14 centre comerciale, la Sibiu, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Baia Mare, Bistrita, Alba Iulia, Medias, Deva, Sighisoara, Gheorgheni, Nasaud, Lugoj, Blaj, Borsa, 17 magazine de proximitate, la Arad, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Baia Mare, Dumbraveni, Sighisoara, Cisnadie, Satu Mare si Tarnaveni, precum si doua depozite logistice, la Sibiu si la Bucuresti.
Competitorii Ambient sunt in principal firmele specializate de comert, precum si retelele de bricolaj. Printre clientii distribuitorului de materiale de constructii se numara firme de executie, antreprenori si dezvoltatori de proiecte, precum si beneficiari finali.
Compania Ambient este controlata de Ioan Ciolan, cu o participatie de circa 75%, restul actionariatului fiind completat de Gheorghe Calburean - 12%, Dan Olteanu - 5%, Lucian Bezerita - 5% si Zsolt Berecki - 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO