Business Construct

Amanare: EFG opreste un proiect de 1,9 mld. euro

Amanare: EFG opreste un proiect de 1,9 mld. euro
16.12.2008, 15:27 25

Dezvoltatorul imobiliar britanic European Future Group (EFG), implicat in realizarea a 14 proiecte pe piata locala, va sista pentru pentru 18 luni cel mai mare proiect de pe piata locala, aflat in Buftea, unde compania controleaza un teren de 156 de hectare, din cauza nivelului scazut al vanzarilor de locuinte de pe piata locala si al crizei de lichiditati la nivelul pietei.
Proiectul implica constructia a circa 6.000 de locuinte in mai multe etape, prima etapa urmand sa cuprinda 1.000 de unitati pe un teren de 32 de hectare.
Investitia in intregul proiect este estimata la 1,9 miliarde de euro. EFG va realiza acest proiect in parteneriat cu fondul Black Sea Enhanced Returns. Jeff Kirby (foto), CEO al dezvoltatorului imobiliar, apreciaza ca firmele care vor supravietui actualei perioade de criza vor "face legea" pe o piata care va deveni mai aerisita si in care valoarea proprietatilor se va reaseza. "Vremurile pe care le traim sunt extrem de interesante si pline de provocari, astfel ca cei care vor supravietui vor deveni mult mai puternici", declara Kirby.
El sustine ca in firma pe care o conduce a fost realizata recent o infuzie de capital de 100 de milioane de euro din partea unui investitor extern, iar in urmatoarea perioada EFG va putea beneficia si de alte sume pentru a realiza achizitii in prima parte a anului viitor.
Un alt proiect al companiei, a carui constructie ar putea incepe in urmatoarea perioada este situat in centrul Brasovului, unde EFG si Immoeast vor realiza un centru comercial cu o suprafata de 55.000 de metri patrati, o cladire de birouri si un hotel, precum si o zona rezidentiala, cu aproximativ 170 de apartamente, care va fi insa construita intr-o faza ulterioara. Pentru acest proiect, care implica o investitie de 250 mil. euro, finantarea este asigurata cu ajutorul Erste Bank, potrivit directorului EFG.
Pe de alta parte, Immoeast este unul dintre cei mai importanti parteneri ai EFG pe piata locala, cele doua companii avand cinci proiecte comune cu o valoare totala a investitiei de peste 700 mil. euro.
Un alt proiect realizat in parteneriat de catre cele doua companii va fi realizat tot in Brasov, unde se afla in dezvoltare un proiect comerciale care va cuprinde anul viitor un hipermarket Carrefour si un magazin Praktiker.
EFG a mai inceput si dezvoltarea parcului de afaceri Meteo Business City de pe strada Jandarmeriei din nordul Bucurestiului, precum si lucrarile de constructie la doua ansambluri rezidentiale in zona comunei Pantelimon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO